„Favorita“ lui Cherecheș din Primăria Baia Mare. Cât câștigă femeia misterioasă care l-a ajutat să candideze în timp ce era la închisoare / foto

Inquam Photos / Paul Ursachi
Inquam Photos / Paul Ursachi

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania, după ce a fost depistat într-o mașină condusă de mătușa sa care gonea cu 200 km/h.

Cătălin Cherecheș, primarul fugar din Baia Mare, a fost prins seara trecută, în Germania, după ce a fost depistat într-o mașină ce gonea cu 200 de kilometri la oră și era condusă de mătușa sa.

În 2016, când Cătălin Cherecheș se afla la închisoare, candidatura sa la Primăria Baia Mare a fost înaintată la Biroul Electoral de către Vida Noemi, fost viceprimar al orașului. Drept răsplată, Cherecheș ar fi premiat-o pe „favorita“ sa cu funcția de administrator public, în 2021, potrivit Ziar MM.

Candidatura lui Cherecheș trebuia semnată olograf, iar acesta nu putea să o facă, pentru că se afla la închisoare. Prin urmare, fie Vida Noemi și cei din anturajul primarului au inserat pe formularul de candidatură semnătura scanată a acestuia, fie i-au imitat semnătura, precizează Ziar MM.

În 2015, ANI a găsit-o incompatibilă pe Vida Noemi și i-a interzis să mai candideze timp de 3 ani de la încetarea mandatului 2016-2020, adică până în 2023.

Cât câștigă Vida Noemi

Salariul primit de Vida Noemi ca administrator public este de 16.640 lei/lună, conform documentelor făcute publice de municipalitate. 

Reamintim că, în 2011, Cătălin Cherecheș, și atunci primar în Baia Mare, a pictat gardul de trei metri pe care l-a ridicat pentru a separa, de restul lumii, două blocuri în care locuiau romi. 

El a precizat că a transformat zidul de trei metri într-o operă de artă. Pictura a fost realizată de Universitatea de Artă și Design din Cluj și, astfel, edilul se asigura că nu va fi dărâmat fără avizul Ministerului Culturii. Mai mult, el spunea că zidul va atrage turiști. Pentru respectivul gard de trei metri, CNCD l-a amendat cu 6.000 de lei și i-au recomandat demolarea lui. 

CITEȘTE ȘI       -      Cele două metode prin care fugarul Cătălin Cherecheș putea obține rezidența în Italia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel