Cea mai căutată femeie din lume. FBI a crescut recompensa la 5 milioane de dolari

Regina Criptomonedelor, în top 10 cei mai căutați infractori de către FBI / Foto: Captură video Youtube inspiration Channel
Regina Criptomonedelor, în top 10 cei mai căutați infractori de către FBI / Foto: Captură video Youtube inspiration Channel

"Regina Cripto" este căutată de către FBI pentru organizarea unei înșelătorii.

Femeia în vârstă de 44 de ani, cetățeană germană de origine bulgară, este căutată de către FBI pentru organizarea unei înșelătorii în domeniul criptomonedelor denumită OneCoin, evaluată la 4,5 miliarde de dolari.

Acum trei săptămâni, un podcast și un film documentar BBC au expus conexiunile sale cu subteranul criminal bulgar și cu presupusul lider al organizației infracționale asociat cu dispariția sa. Există, de asemenea, speculații că ar putea fi decedată.

Cu toate acestea, autoritățile continuă să o vizeze. În 2022, FBI-ul a inclus-o în lista celor mai căutați infractori, oferind inițial o recompensă de 100.000 de dolari, suma crescând ulterior la 250.000 de dolari. Miercuri, această sumă a fost majorată de douăzeci de ori în cadrul Programului de Recompensare pentru Crime Organizate Transnaționale al Departamentului de Stat al SUA.

„Oferim o recompensă de până la 5 milioane de dolari pentru informațiile care duc la arestarea și/sau condamnarea cetățeanului german Ruja Ignatova, cunoscută sub numele de „Crypto Queen”, pentru rolul său într-una dintre cele mai mari scheme de fraudă la nivel mondial din istorie”, a afirmat Matthew Miller, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Ea este singura femeie asupra căreia planează recompense masive din partea SUA

În acest moment, ea este singura femeie asupra căreia planează recompense masive din partea SUA.

Se oferă o recompensă de 5 milioane de dolari pentru orice informație despre Daniel Kinahan, identificat drept liderul unuia dintre cele mai mari carteluri de droguri din Europa.

Aceeași sumă este disponibilă pentru informații despre Semion Mogilevich, considerat un cap al crimei organizate din Rusia, și Yulan Adonay Archaga Carías, cunoscut sub numele de Porky, liderul grupării criminale MS-13 din Honduras.

Autoritățile din Germania au formulat deja acuzații împotriva lui Ruja Ignatova. În Bulgaria, unde OneCoin a funcționat din centrul său, Sofia, un reprezentant oficial a anunțat miercuri că va fi inculpată în absență.

Jamie Bartlett, al cărui podcast de la BBC a adus în atenția globală povestea ei, consideră că majorarea recompensei vizează persoanele care probabil încă o adăpostesc sau o protejează.

"100.000 de dolari nu l-ar convinge pe un membru junior al unui sindicat al crimei sau un bodyguard personal să sune la linia fierbinte a FBI - este mult prea riscant. Dar 5 milioane de dolari ar putea. Probabil vom ști în câteva săptămâni dacă a funcționat", a spus acesta, conform Antena 3 CNN.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel