Update: Atacatorul a fost identificat/ FBI spune că atacul de la mitingul lui Trump a fost o "tentativă de asasinat"

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Un atac armat a avut loc la un miting pro-Trump din Butler, Pennsylvania. Preşedintele american a fost filmat cu sânge în zona urechii, dar imediat după ce atacatorul a fost răpus, Donald Trump a fost văzut strigând către susţinătorii săi "luptaţi, luptaţi". 

Update: Administraţia Aviatică Federală a transmis că spaţiul aerian deasupra Bethel Park, locul de origine al lui Matthew Crooks, a fost închis temporar, din motive de securitate.

Update: Fostul preşedinte american Donald Trump a fost văzut coborând din avion fără ajutor, la câteva ore după ce a scăpat de o tentativă de asasinat, conform unui video postat pe reţelele de socializare de directoarea sa adjunctă de comunicare, relatează AFP.

Înregistrarea video îl arată pe Donald Trump într-un costum bleumarin şi cămaşă albă, fără cravată, coborând din avion. Urechea dreaptă, rănită de o împuşcătură, nu este vizibilă în imagini, scrie Agerpres.

Update: New York Post transmite că atacatorul este un bărbat de 20 de ani pe nume Thomas Matthew Crooks, conform unor surse. Originar din Bethel Park Pennsylvania, Crooks a tras focurile de armă asupra lui Donald Trump de pe o clădire aflată la 100 de metri de scena unde se afla candidatul republican la preşedinţia SUA. 

FBI confirmă informaţia, conform Reuters. 

"Atacatorul a fost identificat drept Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani. Aceasta rămâne o investigaţie activă şi în desfăşurare", a transmis FBI. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Donald Trump a fost rănit în zona urechii după ce în timpul mitingului din Butler, Pennsylvania, a avut loc un atac armat. Imaginile video de la miting îl arată pe Donald Trump cu sânge pe faţă, înconjurat imediat de agenţi ai Serviciului Secret. După ce atacatorul a fost răpus, Trump s-a ridicat şi, cu pumnul în aer, le-a strigat susţinătorilor său "luptaţi, luptaţi, luptaţi!". 

Atacatorul a fost ucis, dar şi o persoană care participa la miting a fost împuşcată mortal, iar alţi doi spectatori au fost răniţi. Incidentul este investigat de FBI drept o tentativă de asasinat. 

Forţele de ordine au transmis presei americane că atacatorul a fost identificat, dar identitatea lui nu va fi făcută încă publică. De asemenea, nu au putut afla motivul pentru atac. 

Donald Trump, în vârstă de 78 de ani, abia îşi începuse discursul când s-au auzit mai multe împuşcături. Fostul preşedinte şi-a dus mâna la urechea dreaptă, iar apoi a căzut în genunchi în spatele podiumului, înainte ca agenţii Serviciului Secret să vină să îl protejeze. S-a ridicat un minut mai târziu, fără şapca cu inscripţia "Make America Great Again". 

"Am fost împuşcat cu un glong care mi-a perforat partea superioară a urechii drepte. Am sângerat mult", a scris ulterior Trump pe platforma sa de socializare. 

Atacul asupra lui Donald Trump vine cu mai puţin de patru luni înainte de alegerile prezidenţiale, programate pe 5 noiembrie. Atât liderii democraţi, cât şi cei republicani, au condamnat incidentul. 

Joe Biden a reacţionat imediat 

"Nu există loc pentru asemenea violenţă în SUA. Trebuie să ne unim ca naţiune pentru a condamna acest atac", a transmis Joe Biden. 

A fost primul atac armat asupra unui preşedinte SUA sau a unui candidat al unui partid major din 1981 încoace, de la tentativa de asasinat asupra lui Ronald Reagan. 

Josh Shapiro, guvernatorul din Pennsylvania, a transmis că Trump a plecat din Butler sub protecţia Serviciului Secret, conform Reuters. 

Ce spun martorii 

Ron Moose, un susţinător al lui Donald Trump, spune că a auzit patru împuşcături. 

"Am văzut că mulţimea se lasă la pământ, iar apoi şi Donald Trump s-a ferit. Apoi membrii Serviciului Secret au sărit să îl protejeze. Vorbim de probabil o secundă şi erau toţi în jurul său", a declarat acesta. 

Focurile de armă ar fi venit din afara zonei securizate de Serviciul Secret, transmite Agenţia. FBI conduce investigaţia în acest atac. Suspectul principal ar fi un bărbat de 20 de ani, din Pennsylvania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel