Eliminarea regulii de ofsaid, cerută de una dintre cele mai importante federații de fotbal din Europa: „Nu putem minimiza problema”

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Federația Olandeză de Fotbal ia în calcul eliminarea regulii ofsaidului în competițiile amatorilor pentru a reduce conflictele violente, scrie Reuters.

Federația Olandeză de Fotbal (KNVB) explorează posibilitatea eliminării regulii ofsaidului în ligile de amatori, cu scopul de a diminua numărul tot mai mare de meciuri întrerupte din cauza violențelor declanșate de deciziile controversate ale arbitrilor.

KNVB a menționat că în eșaloanele inferioare ale fotbalului, unde nu sunt prezenți arbitri de margine oficiali, iar semnalizările sunt făcute de membri ai cluburilor, eliminarea acestei reguli ar putea reduce semnificativ tensiunile și actele de agresiune. Aceste conflicte au devenit o problemă serioasă pentru fotbalul amator din Țările de Jos.

Jan Dirk van der Zee, directorul KNVB, a subliniat că este necesar să se ia măsuri urgente pentru a gestiona disputele legate de deciziile arbitrilor, întrucât numărul meciurilor întrerupte din cauza incidentelor violente a crescut considerabil. În sezonul trecut, 1.864 de meciuri au fost suspendate din cauza acestor incidente, ceea ce reprezintă o creștere de 11% față de sezonul precedent și o creștere de 58% în ultimii cinci ani.

"Este adevărat că numărul meciurilor afectate este relativ mic în comparație cu cele aproape 780.000 de meciuri care se dispută anual, dar nu putem minimiza problema," a declarat van der Zee într-o conferință de presă. "Avem o problemă și vrem să o eliminăm. Nu exclud posibilitatea ca într-o zi să renunțăm complet la arbitrii asistenți în fotbalul amator."

Această măsură radicală este doar una dintre soluțiile discutate de KNVB pentru a combate violența în fotbalul de amatori, un fenomen aflat în creștere, care afectează nu doar jucătorii, ci și oficialii și spectatorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel