Federația Națională Mine Energie, protest în fața Guvernului din cauza noii legi a pensiilor

FOTO cu rol ilustrativ
FOTO cu rol ilustrativ

Noua lege a pensiilor, intrată în vigoare de la 1 septembrie, aduce multe nemulțumiri în rândul pensionarilor, mai ales a celor care au lucrat în condiții grele de muncă.

Citește și: Noua lege a pensiilor, revoltă în grupele speciale. Pensionarii bat la ușa lui Bucura. ”Ne doare prostia unora... Să pună mâna pe istorie”

Sindicaliștii din cadrul Federației Naționale Mine Energie, afiliată la CNS Cartel ALFA, vor protesta în această dimineață, între orele 11.00 și 13.00, în fața Guvernului României, pe fondul nemulțumirilor față de noua Lege a pensiilor.

”Minerii vor protesta față de noua lege a pensiilor publice, care a afectat în mod negativ cele mai vulnerabile categorii de pensionari. Aceștia vor atrage atenția asupra pierderilor financiare semnificative suferite de cei care au muncit în condiții grele și periculoase, ca urmare a unor indexări insuficiente și a eliminării beneficiilor pentru cei care au contribuit suplimentar.

Noua lege a pensiilor a determinat o scădere a veniturilor pentru cei care au lucrat în condiții speciale, mulți dintre aceștia confruntându-se cu pensii reduse drastic, în unele cazuri cu până la 50%”, se arată într-un comunicat al sindicaliștilor, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, minerii, energeticienii și alte categorii profesionale afectate au cerut Guvernului în repetate rânduri să ia măsuri urgente pentru corectarea acestor inechități și pentru a proteja drepturile celor care au muncit în condiții dificile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel