Femei musulmane vândute prin intermediul unei aplicații. Un bărbat a fost reținut

Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Un bărbat a fost arestat în legătură cu o aplicație unde femeile musulmane erau puse ”la vânzare”.

Poliția indiană a arestat un tânăr de 21 de ani în legătură cu o aplicație care a distribuit fotografii cu peste 100 de femei musulmane spunând că sunt ”de vânzare”, scrie BBC. Acesta este un student la inginerie din orașul sudic Bangalore a cărui identitate nu a fost dezvăluită. Acuzațiile împotriva lui sunt neclare, dar el este un „adept” al aplicației Bulli Bai, a declarat poliția pentru BBC Marathi.

Aplicația a fost găzduită pe platforma web GitHub, care de atunci a eliminat-o pe fondul furiei și indignării publice larg răspândite.

Oameni de vânzare

Fotografiile mai multor jurnaliști și activiști musulmani proeminenți au fost folosite în aplicație fără permisiunea lor, persoanele fiind puse la „vânzare” într-o licitație falsă.

Aceasta este a doua încercare de a hărțui femeile musulmane prin „licitații” online. În iulie anul trecut, o aplicație și un site web numite „Sulli Deals” au creat profiluri a peste 80 de femei musulmane, folosind fotografii pe care le-au încărcat online și le-au descris drept „oferte ale zilei”.

În ambele cazuri, nu a existat o vânzare reală, dar scopul a fost de a degrada și umili femeile musulmane, din rândul cărora multe au vorbit despre valul în creștere a naționalismului hindus sub prim-ministrul Narendra Modi. ”Sulli” este un termen pejorator din argoul hindi pe care trolii hinduși de dreapta îl folosesc pentru femeile musulmane, iar ”bulli” este, de asemenea, peiorativ.

Deși poliția a început o anchetă în cazul afacerilor ”Sulli”, nimeni nu a fost acuzat.

Bătaie de joc la adresa femeilor musulmane

Poliția din cel puțin trei state a deschis o anchetă asupra aplicației Bulli Bai pe baza plângerilor femeilor care au fost vizate.

Luni, unitatea cibernetică a Poliției din Mumbai l-a reținut pe student la inginerie din Bangalore. El a fost transportat cu avionul la Mumbai, unde a fost arestat, marți. Poliția a declarat pentru BBC Marathi că îl interoghează.

Lista femeilor de pe aplicația Bulli Bai includea o actriță de la Bollywood și mama în vârstă de 65 de ani a unui student indian dispărut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel