Femeia considerată 'cea mai în vârstă persoană din lume' a murit la 124 de ani

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

O femeie din Filipine considerată 'cea mai în vârstă persoană din lume' a murit la 124 de ani.

Publicitate

Francisca Susano, o femeie de 124 de ani considerată 'cea mai în vârstă persoană din lume', a murit luni noapte, în casa sa din Filipine. Decesul femeii născute în secolul 19 a fost confirmat de autoritățile locale.

Potrivit documentelor, Francisca Susano s-a născut pe 11 septembrie 1897, în același an în care a a fost inventată cupa de înghețată, iar Marconi a transmis prima emisie radio peste ape. 

Cauza morții femeii de 124 de ani nu a fost stabilită încă. Cu toate că nu avea simptome specifice noului coronavirus, va fi efectuat un test, potrivit The Sun.

Se crede că secretul longevității Franciscăi Susano a constat în dieta bazată pe plante și foarte puțină carne. De asemenea, ea nu a consumat vreodată băuturi alcoolice.

Cel mai în vârstă bărbat din lume a murit în luna septembrie, la vârsta de 127 de ani

Cel mai în vârstă bărbat din lume a murit la vârsta de 127 de ani. Este vorba despre Natabay Tinsiew, din Eritrea, Africa. Familia acestuia a început demersurile să-l introducă post-mortem în Cartea Recordurilor.

Nepotul lui Natabay Tinsiew, Zere Natabay, a declarat pentru BBC că secretele supraviețuirii au fost 'răbdarea, generozitatea și o viață plină de bucurie', transmitea Mediafax.

Bărbatul a murit pe 27 septembrie în satul său, Azefa, înconjurat de munți și cu o populație de aproximativ 300 de locuitori.

Natabay s-a căsătorit în 1934, iar soția sa a murit în 2019, la vârsta de 99 de ani.

A fost păstor și a văzut crescând cinci generații din familia sa.

VEZI ȘI: Concluzia unui studiu privind 'limita absolută' a duratei de viaţă a oamenilor

Oamenii ar putea trăi între 120 şi 150 de ani, dar nu mai mult decât această 'limită absolută' a duratei de viaţă, conform unui nou studiu publicat online, la 25 mai, în jurnalul Nature Communications, transmitea Live Science în primăvara acestui an, conform Agerpres.

Acest studiu a fost realizat de cercetători din cadrul companiei de biotehnologie Gero, din Singapore, de la Roswell Park Comprehensive Cancer Center din Buffalo, New York şi respectiv de la Institutul moscovit Kurchatov.

Cercetătorii au folosit modele matematice pentru acest studiu şi au ajuns la concluzia că după acest interval de vârstă, de 120 - 150 de ani, organismul uman îşi pierde complet abilitatea de a se reface după expunerea la factori de stres precum bolile sau accidentările, iar rezultatul este invariabil decesul.

Pe de altă parte, dacă vor fi dezvoltate terapii pentru a extinde rezistenţa organismului, oamenii ar putea trăi mai mult şi ar putea fi mai sănătoşi, conform studiului.

Astfel de cercetări 'se bazează pe date istorice şi din prezent cu privire la populaţiile de oameni. Sunt supoziţii, dar sunt supoziţii bazate pe date concrete', a declarat pentru Live Science Judith Campisi, profesor la Buck Institute for Research on Aging din Novato, California, care nu a fost implicată în noul studiu. (Mai multe detalii AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel