Femeie amendată cu 12.000 de lei după ce a abandonat o pisică rănită într-o pungă de plastic

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Caz uluitor în Reşiţa! O femeie a fost sancţionată prin lege pentru că a abandonat, într-o pungă, o pisicuţă rănită.

O femeie de 48 de ani, din Reşiţa, a fost amendată, marţi, de poliţiştii de la Protecţia Animalelor, cu 12.000 de lei, maximum prevăzut de lege, după ce a abandonat pe stradă, într-o pungă de plastic, o pisică rănită, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin.

Incidentul a fost reclamat poliţiştilor de la Protecţia Animalelor, care au început cercetările imediat şi au găsit pisica abandonată pe strada Libertăţii, din Reşiţa, transmite Agerpres.

"Imediat, poliţiştii au început verificările şi au identificat persoana care a abandonat animalul, fiind vorba despre o femeie de 48 de ani, din Reşiţa. Pentru fapta comisă, a fost sancţionată cu amendă contravenţională de 12.000 de lei", a precizat sursa citată.

Pisica a fost încredinţată unei asociaţii pentru protecţia animalelor, care se va ocupa de tratarea şi îngrijirea acesteia.

Ce spune legea

Poliţiştii reamintesc că, potrivit legii, abandonarea animalelor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 3.000 şi 12.000 de lei. 

Articolul 6, aliniatul 2 litera "f" din Legea 205 din 2004 privind protecția animalelor prevede faptul că abandonul și sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului reprezintă un act de cruzime fata de animale și se sancționează conform articolului 26 din aceeași lege cu amendă de la 1000 la 3000 lei.

Abandonul câinilor revendicați sau adoptați din adăposturile de animale constituie conform O.U.G. 155 din 2001 infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 5 ani.

Conduita corectă, în cazul animalelor fără stăpân, este sesizarea consiliilor locale ale primăriilor unde acestea sunt observate, pentru ca autoritățile locale să dispună ridicare acestora și plasarea lor în adăposturi, de unde pot fi  adoptate de către persoane responsabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel