Femeie cercetată după ce a folosit un Certificat verde al unei alte persoane

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

O femeie din Constanța este anchetată deoarece a folosit un certificat verde care nu-i aparținea.

O femeie este anchetată deoarece a folosit un certificat verde care nu-i aparținea. Femeia a fost găsită într-o cafenea din Constanța și pe numele ei a fost deschis un dosar penal privind infracțiunea de fals în declarații, scrie Mediafax.

Incidentul a avut loc într-o cafenea din Constanța în timpul unei acțiuni a polițiștilor.

Documentul aparținea altcuiva

În urma verificării unui cod QR de pe certificatul digital prezentat de o femeie polițiștii au constatat faptul că aceasta le-a înmânat un document aparținând unei alte persoane.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Care ar putea fi sancțiunile

Conform regulii, administratorii care nu respectă obligația de verificare a codul QR riscă sancțiuni contravenționale prevăzute cu amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 de lei.

De asemenea, clienții prezenți în localuri, care nu pot prezenta certificatul verde, riscă sancțiuni cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei.

Unde este necesar Certificatul verde

În cazul județelor/localităților cu incidența cuprinsă între 4 și 6 la mia de locuitori, operatorii economici care desfășoară activitatăți cu publicul în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness pot funcționa fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană.

Organizatorii/operatorii economici care desfășoară activități potrivit Hotărârii Guvernului nr. 932/2021(nn: ref prelungirea stării de alertă)  au obligația de a scana codul QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19 folosind secțiunea „Verificare reguli interne” din aplicaţia mobilă „Check DCC" pentru verificarea autenticităţii, valabilităţii şi integrităţii certificatului, fără a se reține niciun fel de date sau informații din certificatul verificat.

Persoanele fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 prin intermediul unui document, pe suport de hârtie sau în format electronic emis de respectivul stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel