Femeie de 90 de ani, scoasă în viață de sub dărâmături, la cinci zile după cutremurul din Japonia 

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pixabay.com (Angelo_Giordano)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pixabay.com (Angelo_Giordano)

O nonagenară a fost scoasă în viaţă de sub dărâmături în Japonia, la cinci zile după seismul puternic care a lovit această ţară şi în urma căruia au murit cel puţin 126 de persoane, informează DPA.

Femeia a fost descoperită sâmbătă sub ruinele unei case prăbuşite în oraşul de coastă Suzu (vest), a relatat duminică Agenţia japoneză de presă Kyodo.

Primele 72 de ore sunt cruciale în căutarea supravieţuitorilor. Dacă persoanele prinse sub dărâmături nu sunt salvate în acest interval, şansele lor de supravieţuire sunt reduse dramatic.

Bilanţul deceselor în urma seismului cu magnitudinea 7,6 produs în prima zi a anului a urcat la 126, iar peste 200 de persoane sunt în continuare date dispărute, a relatat agenţia de presă niponă Kyodo, citând autorităţile locale.

Seismul a provocat pagube semnificative şi incendii în prefectura Ishikawa, cea mai grav afectată. Distribuirea ajutoarelor este dificilă din cauza drumurilor avariate în urma seismului. Circa 30.000 de persoane sunt găzduite în aproximativ 370 de adăposturi în Ishikawa, potrivit Kyodo.

Companiile de asigurări din Japonia vor plăti peste 6 miliarde de dolari 

Pierderile suportate de companiile de asigurări de pe urma puternicului cutremur care a lovit Japonia de Anul Nou ar putea să se ridice la 6,4 miliarde de dolari, potrivit unei estimări realizate de firma americană Karen Clark & Co (KCC), transmite Reuters.

Potrivit acestei companii specializate în modelarea riscului de catastrofă, pierderile provocate proprietăţilor rezidenţiale vor reprezenta două treimi din cifra totală, în condiţiile în care majoritatea clădirilor comerciale şi industriale din zonele afectate sunt mai rezistente la seism pentru că sunt construite în principal pe baza unui structuri de oţel.

Cutremurul cu magnitudinea 7,5 produs luni la ora locală 16:10 (07:10 GMT) a fost resimţit până la Tokyo, la 300 de kilometri depărtare. Acesta a zguduit Peninsula Noto, o fâşie subţire de pământ care avansează circa 100 de kilometri în Marea Japoniei, prăbuşind clădiri şi devastând drumuri.

Cel puţin 460 de persoane au fost rănite în urma cutremurului şi a sutelor de replici care au urmat, potrivit autorităţilor din Ishikawa. Un tsunami a lovit, de asemenea, coasta şi valuri de peste un metru înălţime au măturat cheiurile, casele şi drumurile de la malul mării. Bilanţul deceselor de pe urma cutremurului se apropie de 100, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel