Femeie în vârstă de 80 ani, lecţie pentru cei care ezită să se vaccineze

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

O doamnă în vârstă de 80 de ani a dat o lecţie pentru cei care ezită să se vaccineze împotriva noului coronavirus. 

"'Putem învinge boala. De aceea am venit să mă vaccinez!' Acestea nu sunt cuvintele noastre, sunt vorbele pline de adevăr ale unei bunicuțe de peste 80 ani, care a venit la Maratonul de Vaccinare organizat în Alexandria, săptămâna trecută, pentru a se imuniza cu prima doză.

Colegii noștri, care au ajutat-o pe bătrânică să ajungă la spațiul special amenajat destinat vaccinării împotriva COVID-19, au rămas impresionați de forța, determinarea, curajul și mai ales de informațiile pe care dumneaei le-a dobândit, de-a lungul timpului, despre această campanie de vaccinare.

'O să terminăm, mamă, cu boala asta! Sănătate tuturor și vă mulțumesc, băieți!' le-a spus bătrânica celor doi colegi voluntari, Florin și Ionuț!

O reală lecție de curaj, iubire pentru viață și semeni și forță în a înfrunta problemele iminente ale vieții. Vă mulțumim și noi, dragi colegi! Sunteți salvatorii noștri, cu care mereu ne vom mândri!", transmite Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă printr-un mesaj publicat pe Facebook. 

Statele UE şi Parlamentul European reiau negocierile privind certificatul sanitar european, marcate de numeroase divergenţe

 

Negocierile asupra certificatului sanitar european pentru COVID-19 se reiau marţi între eurodeputaţi şi statele UE, discuţii care au loc sub presiunea timpului, dată fiind ţinta ca acest document să devină operaţional până la sfârşitul lunii iunie, relatează AFP.

Obiectivul acestui certificat este de a stabili un cadru armonizat care să faciliteze libera circulaţie în interiorul UE în sezonul turistic estival, unele state membre lucrând deja la soluţii proprii de acest fel fără a mai aştepta un acord european.

Documentul, denumit certificat verde digital european, trebuie să ateste că titularul său a fost vaccinat anti-COVID-19, sau are un test negativ recent ori este imunizat după o infecţie cu noul coronavirus.

Însă mai multe divergenţe nu au permis până în prezent un acord între Parlamentul European şi Consiliul UE, ce reuneşte statele membre. Încă mai sunt multe chestiuni deschise, afirmă eurodeputata socialistă germană Birgit Sippel, citează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel