Femeie, incendiată de soț, în fața copiilor. Are arsuri pe 90% din suprafața corpului

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

O femeie în vârstă de 33 de ani din Nepos, județul Bistrița-Năsăud, a suferit arsuri pe 90% din suprafața corpului după ce soțul ei i-a dat foc, în prezența celor trei copii ai lor.

Conform informațiilor furnizate de Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Bistrița, femeia a fost intubată, scrie Agerpres. Un elicopter SMURD a preluat-o de pe stadionul din comuna Feldru și a transportat-o la Târgu Mureș, de unde va fi transferată cu un avion la un spital din București.

Unul dintre copii, arsuri pe 20% din suprafața corpului

De asemenea, fiica ei de 9 ani, care a suferit arsuri la picioare, va fi dusă la un spital din Capitală.

"În urma evenimentului produs luni, în jurul amiezii, în localitatea Nepos, trei persoane au suferit arsuri, mai multe echipaje UPU-SMURD intervenind pentru acordarea primelor îngrijiri medicale. Astfel, o femeie, în vârstă de 33 de ani, a fost intubată şi ventilată mecanic, având arsuri pe aproximativ 90% din suprafaţa corpului. Aceasta a fost preluată de un elicopter SMURD de pe stadionul din Feldru, pentru a fi transportată, în primă fază, la UPU Târgu Mureş, de unde va ajunge, cu un avion SMURD, la o unitate medicală de specialitate din Bucureşti.

O a doua victimă, o fetiţă în vârstă de 9 ani, a fost adusă la UPU Bistriţa cu arsuri circulare la nivelul membrelor inferioare, reprezentând 20% din suprafaţa corpului, fiind stabilizată şi pregătită pentru a fi, de asemenea, transportată la o unitate medicală de specialitate din Bucureşti", se arată în informarea de presă a SCJU.

Ceartă urmată de incendiere

La Spitalul din Bistrița va fi adus și agresorul, un bărbat de 42 de ani, care a suferit arsuri pe aproximativ 20% din suprafața corpului, inclusiv la față, mâna stângă și piciorul stâng.

Acesta va rămâne internat în Secția de Chirurgie Generală a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița.

Luni, bărbatul de 42 de ani din Nepos și-a incendiat familia în urma unui conflict cu soția, aruncând benzină în locuință și declanșând focul, conform Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. În casă se aflau cei trei copii ai familiei - o fetiță și doi băieți.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a fost sesizat în legătură cu infracțiunea de violență în familie și tentativa de omor calificat.

Violența în familie a crescut în România

”Din păcate, mai avem violență în familie cum aveam odată și chiar aș putea da câteva repere. (...) Numărul este în creștere, cel puțin la nivel național, numărul faptelor penale care constituie violență domestică a crescut cu 4,8% în anul anterior. Poate oamenii nu știu sau poate numărul a crescut pentru că oamenii au început să înțeleagă formele violenței domestice. Să știți că nu îmbracă doar forma violenței fizice: poate să fie violență psihică, informatică, financiară.

Sunt multe forme ale violenței domestice. Îmi place să cred că acesta este motivul pentru care a crescut numărul de fapte raportate” a spus subcomisarul de poliție Mihai-Mădălin Mincu, șef Serviciu de Analiză și Prevenire a Criminalității, în cadrul emisiunii ”Culisele Justiției” cu Laura Duță, de la DCNews TV. Vezi interviul integral>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel