Femeie incendiată, într-un bloc din București. Ce a condus la moartea sa tragică. Tudorel Butoi, trei ipoteze

FOTO: Freepik @daniel-007
FOTO: Freepik @daniel-007

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a vorbit despre cazul femeii care a murit, arsă de vie, după ce chiar nepotul acesteia i-a dat foc.

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a vorbit despre cazul șocant din București, unde o femeie a murit, arsă de vie, fiind incendiată chiar de către nepotul său, după ce înainte a fost lovită violent, cu picioarele..

”Ne aflăm în fața unui omor săvârșit prin cruzimi, cu premeditare, fără discuții. Acest mod de operare a mai apărut, când și când, în criminologia românească și are de regulă trei surse. Fie gelozia, în cazul acesta, fie răzbunarea, fie conflictualitatea pe bani.

Această doamnă, implicată în probleme comunității, a ajuns deseori în discuții de tip contradictoriu, să nu spunem conflictuale. Însă modul în care gestionează persoana respectivă situația, care poate să fie într-o disfuncționalitate psihopatică, poate să fie un agresiv, poate să fie un paranoic, îl poate aduce pe nemernic în situația aceasta - să își ia bidonul de benzină în spate, să meargă camuflat acolo, să o bată pe femeie și să o incendieze. Cam pe aici ne aflăm”, a explicat psihologul criminalist Tudorel Butoi la Realitatea Plus.

Butoi: ”Să arzi de viu este o cruzime”

Din punct de vedere al cercetării criminalistice și a adunării dovezilor, psihologul susține că nu ar fi probleme. ”Să le urăm succes criminaliștilor, investigatorilor și să soluționeze acest caz și să ne exprimăm părerea de rău pentru suferința aceasta. De asta va fi încadrată la omor prin cruzimi - să arzi de viu este o cruzime”, a mai spus psihologul.

Mai mult decât, faptul că bărbatul care și-a incendiat mătușa, deși în acea scară de bloc se mai aflau și alte persoane, indică faptul că ”persoanele de genul acesta au disfunționalități și nu se mai raportează la lumea înconjurătoare așa cum ne raportăm  noi ceilalți. Nu mai procesează lucrurile cum ar face-o o persoană cu o minimă decență cognitivă. Acesta este un individ agresiv, psihopat, fără autocontrol, fără rușine, fără morală...”, a mai spus psihologul.

Întrebat dacă aceste caracterizări pe care i le-a făcut piromanului poate duce la o diagnosticare a lipsei de discernământ, psihologul susține că ”asta vom vedea și se va face obligatoriu de către distinsa comisie a IMNL, comisie formată din psihiatrii și psihologi, care va purta discuții cu inculpatul și își vor da seama dacă are responsabilitate sau nu. Din punctul meu de vedere, consider că va fi găsit responsabil și va primi 20 de ani”, a mai spus Tudorel Butoi.

Citește și: Caz șocant într-un bloc din București. O femeie a murit, după ce un bărbat a stropit-o cu benzină și i-a dat foc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel