Femeile care au suferit o mastectomie primesc bani de la stat

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Pacientele care au trecut printr-o mastectomie sau trec în prezent prin drama unui cancer de sân vor primi ajutor financiar din partea statului. Indemnizaţiile vor fi lunare iar testele oncologice se vor deconta.

1 din 10 femei poate dezvolta cancer la sân, anual 7000 de femei trec prin această dramă, care le schimbă viața permanent. Cancerul de sân este a doua cea mai frecventă cauză de deces în rândul femeilor, după cancerul pulmonare. Din păcate, 80% din cancerele de sân sunt descoperite când sunt deja în stare avansată, conform statisticilor Regina Maria. În acest context, premierul Nicolae Ciucă și-a luat angajamentul, în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Victoria, în fața reprezentantelor pacientelor cu cancer de sân, de a lua mai multe măsuri pentru a veni în ajutorul femeilor care traversează această problemă.

La întâlnirea de lucru de la Guvern au participat și consilierul prezidențial pe probleme de sănătate publică, Diana Păun, secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Andrei Baciu, senatoarea Nicoleta Pauliuc și președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, adică cei care se vor asigura că soluțiile identificate vor fi implementate.

Şedinţe de psihoterapie decontate pentru femeile care trăiesc această dramă

Guvernul ia în calcul cinci măsuri, care au ca scop să rezolve sau măcar să diminueze cele mai presante probleme cu care pacientele cu cancer de sân se confruntă în lupta împotriva bolii. Femeile care trec printr-o mastectomie urmează să primească o indemnizație lunară. De asemenea, premierul României a susținut că sprijinul financiar acordat de stat va fi mai puternic, fie că vorbim de dispozitive sau servicii medicale decontate de CNAS. De asemenea, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a discutat despre problemele importanța clarificării procedurilor în cazul sedințelor de psihoterapie la care bolnavii de cancer au gratuitate, scrie Daily Business. Acesta susține faptul că acesta este un aspect extrem de important în schema de tratament, deoarece povara emoțională este una imensă, iar modul în care gestionează pacientul situația din punct de vedere emoțional, poate face o foarte mare diferență. Pe lângă indemnizațiile lunare, femeiile ar putea beneficia de decontarea testelor genetice oncologice și a manșoanelor compresive.

La fiecare 3 minute o femeie este diagnosticată cu cancer la sân

Cancerul mamar este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei și reprezintă principala cauză de deces prin cancer la femeile europene, potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală (European Society for Medical Oncology). Se estimează că una din nouă femei din Europa va face, la un moment dat în viață, cancer de sân dar aceste estimări variază de la o țară la alta. O femeie din opt care atinge vârsta de 85 de ani va dezvolta cancer de sân Statisticile realizate în cadrul studiilor privind cancerul la sân arată că la fiecare 3 minute, o femeie este diagnosticată cu cancer de sân. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel