VIDEO. Femeile din Afghanistan pun mâna pe ARME! Vor să lupte împotriva talibanilor

Pixabay
Pixabay

Un grup de femei dintr-un oraș mare al Afghanistanului au pus mâna pe arme și declară război talibanilor. 

Un grup de femei din Afghanistan, din orașul Herat, au pus mâna pe arme și au declarat război talibanilor, scrie Aktual24. Orașul, al treilea ca mărime din Afghanistan, poate deveni astfel centrul unei mișcări de rezistență.

„Un grup de femei iau armele pentru a se apăra de #talibani si cauta sa formeze rezistenta in Herat”, a scris o jurnalistă din India pe Twitter. 

Rezistența femeilor din Kabul. „Curaj adevărat”

Nici în Kabul nu a lipsit rezistența femeilor. Un grup de afgane a ieșit în stradă, la câteva zile după instalarea talibanilor în oraș, cerând respectarea drepturilor lor. Protestatarele au fost rapid înconjurate de talibani înarmați, iar o mulțime de curioși privea totul de la distanță. 

În imaginile video distribuite de o jurnalistă Al-Jazeera, femeile pot fi văzute în haine negre, care le acoperă tot, mai puțin fata, ținând în mâini pancarte mici, scrise de mână. Acestea își cer drepturile la muncă, educație și participare politică. 

„Toate realizările noastre de-a lungul anilor nu ar trebui sa fie compromise”, au scandat femeile chiar în fața islamiștilor. 

„Nicio forță nu poate ignora si înăbuși femeile”, a mai spus una dintre femei.

„Primul protest al femeilor din Kabul, după preluarea puterii de către talibani, cu pancarte in timp ce sunt înconjurate de luptători talibani înarmați. Curaj adevărat”, a scris o jurnalistă americană pe pagina sa de socializare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel