Femeile sunt considerate lideri mai puţin calificaţi şi capabili decât bărbaţii la locul de muncă

leadership
leadership

Lidershipul continuă să fie văzut ca o poziție masculină, afirmă oamenii de știință. Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii britanici, femeile șef sunt considerate mai puțin capabile și calificate decât rivalii lor, bărbații.

autor: Iulia Dumitru


Cercetările arată că, la locul de muncă, femeile suferă de două feluri de prejudecăți. În primul rând, ele nu sunt considerate lideri naturali și în al doilea rând, când adoptă comportamente masculine cerute de aceste poziții, ele sunt considerate încrezute. scrie dailymail.co.uk.

Cercetătoarea Alice Eagly este de părere că prejudecățile culturale sunt de vină pentru desconsiderarea femeii în rolul de lider, adăugate la barierele pe care ele le întâmpină de la celelalte roluri care dețin putere și autoritate.

Cercetările au dezvăluit că femeilor le sunt asociate calități precum drăguțe sau miloase, în timp ce calitățile necesare unui lider, hotărârea și spiritul competitiv, sunt asociate bărbaților.

Chiar dacă bărbații se încadrează mai bine în stereotipul cultural al liderului, având mai multe șanse de acces și mai puține provocări în atingerea succesului, vestea bună pentru femei e că acest stereotip devine tot mai slab.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel