Fenomen misterios în Bistrița-Năsăud. Apa unui râu s-a făcut roșie / video

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Fenomen mai puțin obișnuit pe un râu din județul Bistrița-Năsăud. Apa s-a colorat în roșu.

Un fenomen straniu a fost observat în această după-amiază pe râul Sălăuța din Bistrița-Năsăud: apele s-au colorat în roșu aprins. Imagini cu râul „însângerat“ au fost surprinse de proprietarii păstrăvăriei Rin din Romuli și postate pe Facebook.

„Cred că se fac prospecțiuni minere pe unul din afluenții Sălăuței în cadrul proiectului de stabilire a cantității de aur, argint și alte polimetale, respectiv pământuri rare, început la Zagra“, și-a dat cu părerea un comentator.

Publicația Profit.ro anunța, în 2017, că britanicii de la Vast Resources, companie britanică, vor explora și prospecta două zăcăminte din Bistrița-Năsăud (Piciorul Zimbrului și Măgura Neagră din comuna Zagra).

Primarul comunei Zagra, Nicolae Bușcoi, spune, însă, că nu știe ca în comună să se desfășoare prospecțiuni miniere, scrie observatorbn.

De ce nu mai auzim povești despre Triunghiul Bermudelor? A dispărut misterul?

Ne aducem aminte că în ultima parte a secolului al XX-lea, nu era zi în care să răsfoiești ziarele fără să găsești cel puțin o știre despre Triunghiul Bermudelor, o zonă aflată în Oceanul Atlantic care făcea navele și avioanele dispărute. În ultimii ani, însă, pare să se fi lăsat liniștea peste acest subiect misterios, iar oamenii se întreabă de ce.

Interesul pentru zona oceanică, aflată între Florida, Puerto Rico și Bermuda, a atins vârful în 1968, odată cu un articol despre „Zborul 19”, din 1945. La 5 decembrie 1945, cinci bombardiere americane dispăreau în Triunghiul Bermudelor, deși condițiile meteo nu erau extreme, iar o parte dintre militari aveau experiență de zbor. Ce-i drept, printre aceștia se aflau și cursanți. Un mesaj radio a fost interceptat în jurul orei 16, între un cursant și instructor, primul explicând că busola aeronavei nu funcționa. La scurt timp după aceea, avioanele s-au pierdut undeva la est de Florida și nu s-a mai știut nimic despre ele.

Statistica arată că în Triunghiul Bermudelor nu dispar mai multe nave decât în alte părți

Oricât de intrigant ar fi fost respectivul articol, avioanele dispar din tot felul de motive. În acest caz, se presupune că, după ce s-a pierdut, echipajul a fost probabil forțat să plonjeze în apa agitată. „Majoritatea disparițiilor pot fi atribuite caracteristicilor unice de mediu ale zonei”, s-a scris într-un raport. „În primul rând, Triunghiul Diavolului este unul dintre cele două locuri de pe Pământ în care se întâmpla variații ale busolei. Cantitatea de variație se modifică cu până la 20 de grade, pe măsură ce se înconjoară Pământul. Dacă această variație sau eroare a busolei nu este compensată, un navigator s-ar putea pierde”, se mai menționează (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel