Graficianul și profesorul Mircia Dumitrescu a reltat într-un interviu pentru DC News ce însemna viața de scriitor, de poet, de grafician, pe vremuri și ce diferențe sunt față de ceea ce se întâmplă acum.
”Îmi place să am mai mulți prieteni între scriitori, decât am între artiști plastici” a fost una dintre confesiunile facute de graficianul de Mircia Dumitrescu, fost profesor universitar.
”De ce? Ai ce să înveți de la scriitori. Cu ei, folosind ideile și limbajul scris, cu care suntem și noi familiarizați, se poate să facem o simbioză între imaginea plastică și textul scris. Ați văzut foarte clar că tirajele nu mai sunt alea de 200.000 cum erau înainte. Dacă scoți 200-300 de cărți de poezie ești fericit. De altfel, cu tehnica asta digitală, editorii nici nu cred că scot tot tirajul, de aia nici nu pot să scpună la spate ce tiraj trag, pentru că... nu știi! dacă se vinde, bine, dacă nu se vinde, bine”, a spus graficianul.
De ce este foarte bine să fie folosită legătura dintre un grafician și un scriitor, ne explică Mircia Dumitrescu în interviul de mai jos, alături de multe amintiri senzaționale din perioada de dinainte de decembrie 1989:
VIDEO
Citește și:
Portrete Ceauşescu, cu cât se plăteau. Mircia Dumitrescu: Gospodăria de partid se ocupa
Nichita Stănescu, întâmplare cu un general de securitate. Mircia Dumitrescu: Toţi i-au atras atenţia
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News