EXCLUSIV  Fermierii au ieșit cu tractoarele pe străzile din Bruxelles. Măsuri de securitate sporite, străzi blocate și stații de metrou închise - Foto în articol

Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS

Fermierii au ieșit cu tractoarele pe străzile din Bruxelles. 

Un nou protest la fermierilor are loc în Bruxelles. Sute de tractoare sunt pe străzile capitalei Belgiei în aceste momente. Potrivit unui cititor DC NEWS, traficul este perturbat, iar mai multe stații de metrou sunt închise. Fermierii claxonează din utilajele lor și se îndreaptă spre Parlamentul European. Unii dintre ei ar fi aruncat un lichid mirositor pe străzi, probabil un îngrășământ sau o altă substanță folosită în agricultură. Totodată, alții folosesc petarde.

Sute de polițiști au fost mobilizați în zonele respective pentru a supraveghea acțiunea de protest. Fotografiile făcute de cititorul DC NEWS, un muncitor care efectuează niște lucrări de reparație în clădirea Comisiei Europene, sunt făcute în apropierea sediului principal al CE de la Bruxelles. Potrivit acestuia, în instituție măsurile de securitate sunt sporite. Mai multe intrări ar fi blocate, iar paznicii îi verifică minuțios pe toți cei care intră sau ies din clădire. În plus, pe străzi au fost instituite filtre de poliție, iar oamenii legii îi legitimează și verifică suplimentar pe unii trecători.

Reamintim că după mai multe proteste ale fermierilor din mai multe țări europene, Comisia Europeană a propus în data de 22 februarie simplificarea administrativă a regulilor pentru fermieri. Pachetul de propuneri realizate în cooperare cu capitalele și cu marile sindicate agricole se vor afla astăzi, 26 februarie, pe masa miniștrilor UE ai agriculturii deoarece la Bruxelles are loc o reuniune în acest sens. Cu doar o zi înainte, fermierii polonezi au reluat protestele și au blocat un important post de frontieră cu Germania – Slubice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel