Fermierii se înscriu pentru programul pentru cultivarea usturoiului

Direcţia Agricolă Judeţeană (DAJ) Olt a înregistrat până acum şapte solicitări de la fermieri pentru înscrierea în programul de susţinere a cultivării usturoiului, iar alţi doi fermieri şi-au exprimat intenţia de a se înscrie în program, potrivit directorului adjunct al instituţiei, Ion Anuţa.

"Avem şapte fermieri înscrişi până acum în programul pentru cultivarea usturoiului, dar au mai anunţat încă doi fermieri că vor veni mâine să se înscrie, un fermier din Dobrosloveni şi un altul din Băbiciu, acesta din urmă cu o suprafaţă de peste un hectar. Dintre fermierii înscrişi până acum cinci sunt din Vădăstriţa, unul din Ghimpeţeni şi unul din Sârbii Măgura. suprafeţele cultivate sunt între 3.000 de metri pătraţi şi peste un hectar", a spus Ion Anuţa. Acesta a precizat că suprafaţa totală ce va fi cultivată cu usturoi de către fermierii înscrişi în program va fi de circa 10 hectare. El a adăugat că fermierii se pot înscrie în acest program până pe 15 mai

Sprijinul financiar pentru cultivarea usturoiului va fi de 3.000 de euro la hectar, mai mare faţă de suma prevăzută iniţial, de 1.000 de euro la hectar, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, pe 5 mai, la Botoşani. 

Vezi și: Bani pentru tinerii agricultori

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel