Fermierii și transportatorii din Brașov, trei zile de protest în zona centrală a orașului

Inquam Photos / Marian Calestru
Inquam Photos / Marian Calestru

Primăria Brașov a eliberat un aviz pentru trei zile de protest, pe două trasee, inclusiv în zona centrală a orașului.

Fermierii și transportatorii din Brașov au primit autorizație să protesteze cu camioane și utilaje agricole în centrul orașului, timp de trei zile, scrie Agerpres.

Primăria Brașov a anunțat, luni, că a eliberat un aviz pentru aceste proteste, care se desfășoară pe două trasee, unul incluzând zona centrală a orașului - între orele 11:00 și 16:00, în zilele de luni, marți și miercuri. Autorizarea a fost eliberată de vineri, 26 ianuarie.

Astfel, traseul principal este: Bd. Griviţei, vizavi de Piața Stupini, sens giratoriu Onix, Str. 13 Decembrie, Str. Iuliu Maniu, Casa Armatei, Bd. Eroilor, Str. 15 Noiembrie, Calea Bucureşti până la Podul Dârste.

Protest cu 50 de camioane

Cel de-al doilea traseu pleacă de la Podul Dârste și trece pe Calea Bucureşti, Bd. Saturn, Bd. Alexandru Vlahuță, Str. Hărmanului. Conform organizatorilor, la acest protest vor participa fermieri și transportatori cu 50 de camioane, cap tractor, utilaje agricole tractoare și alte autovehicule.

Fermierii brașoveni au protestat și în perioada anterioară, timp de mai multe zile, însă coloanele de camioane nu au intrat în oraș, rămânând pe centura ocolitoare a municipiului, iar traficul nu a fost perturbat semnificativ, manifestațiile având loc de seara și până noaptea.

Printre solicitările inițiale ale protestatarilor, așa cum au reieșit din anunțul transmis de organizatori, s-au numărat eliminarea accizelor la carburanți, plafonarea prețurilor la RCA la nivelurile din 2020 sau recalcularea acestora, eliminarea impozitării concediului medical şi a bonurilor de masă, ajutor financiar pentru fermieri și transportatori, precum și echivalarea permisului de conducere categoria B cu cel TR și a celui B1 cu TR 1.

Citește și: Protest al taximetriștilor în fața Parlamentului. Ce nemulțumiri au oamenii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel