Fermierii și transportatorii protestează. ”Ne-am solidarizat cu cei din Franța și Germania”

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Fermierii și transportatorii din România s-au solidarizat cu cei din Europa.

Fermierii și transportatorii români protestează în diferite zone din țară, după modelul celor din Franța și Germania. Astfel, mai mulți fermieri din județul Botoșani au participat, miercuri, la un protest spontan în municipiul Botoșani, în semn de solidaritate cu transportatorii și cu agricultorii care organizează acțiuni de protest la nivel național, scrie Agerpres.

Fermierii s-au deplasat în marș pe două dintre cele mai circulate străzi din municipiul reședință de județ cu intenția de a atrage atenția asupra gravelor probleme cu care se confruntă sectorul agricol, în special în ceea ce privește atât nivelul subvențiilor, cât și politica de taxe a statului român.

”În primul rând, ne-am solidarizat cu transportatorii și cu fermierii care au plecat deja spre București. Ne-am solidarizat și cu fermierii din Germania și Franţa. Există o listă de revendicări.

Suntem nemulțumiți de faptul că prețul de producție la produsele agricole este peste prețul de vânzare. În aceste condiții, cum putem noi rezista? Avem de plătit credite, salarii.

Ne-au obligat să mărim salariul angajatului, dar nimeni nu ştie că noi, angajatorii, trăim de pe azi pe mâine”, a declarat Nicu Temiciuc, unul dintre protestatari.

Tractoarele s-au deplasat cu viteze foarte reduse pe porțiuni din străzile care asigură legăturile dintre municipiul Botoşani și municipiile Iași și Suceava, traficul rutier fiind afectat. Numeroase echipaje de poliție și jandarmi au însoțit coloanele de manifestanți.

Trafic rutier dat peste cap la ieșire din Cluj-Napoca și în zona Gilău - Florești

Zeci de camioane și TIR-uri au participat, miercuri, la un protest al transportatorilor din județul Cluj.

FOTO: Facebook @ Infotrafic Cluj-Napoca

Camioanele și TIR-urile, pe care erau puse afișe cu diferite mesaje, precum ”Stop Joc. Așa nu se mai poate” sau ”Vrem fapte, nu promisiuni”, au intrat la ora 10.00 în Gilău cu viteze reduse, de 5-10 km/h, după care o parte s-au îndreptat spre municipiul Cluj-Napoca unde au intrat până în cartierul Mănăștur, pentru a nu se sparte coloana din cauza semafoarelor din oraș, scrie presa locală.

Citește și: Ministrul Agriculturii, Florin-Ionuț Barbu, anunț pentru fermierii care amenință Capitala și drumurile României

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel