Festivalul de bun must şi pastramă după gust își deschide porțile joi, 5 octombrie, în Capitală

“Must have-ul” toamnei este mustul proaspăt stors de la „Festivalul de bun must şi pastramă după gust”, festival ce îşi va deschide porţile joi, 5 octombrie 2023, şi până duminică, 8 octombrie, pe Bulevardul Basarabiei, intrarea de la Parcul Naţional din Bucureşti.

 

 

„Garantăm un adevărat desfăt şi răsfăţ al tuturor simţurilor, de la care vă promitem că nu vă veţi da plecaţi! Tone de must, proaspăt storşi, vă aşteaptă la o sărbătoare de gusturi şi arome, din prima recoltă a acestui an într-un show gastronomic tradiţional cu fete mândre şi frumoase îmbrăcate în straie populare care vor zdrobi cu picioarele strugurii proaspeţi şi aromaţi”, spun organizatorii festivalului.

Dar ce ar fi mustul fără o pastramă fragedă alături?

În afară de must, la festival se vor întrece bucătari iscusiţi în prepararea celei mai bune pastrame. Grătarele vor sfârâi încărcate de tone de pastramă fragedă de oaie, berbecuţ, vită sau porc, coaptă în jar, pusă pe grătar sau la tigaie, preparată de maeştrii bucătari după reţete păstrate cu sfinţenie din moşi-strămoşi, reţete pe care le vor pregăti pe B-ul Basarabiei, la intrarea în Parcul Naţional, sub ochii gurmanzilor şi a tuturor celor ce ne vor trece pragul.

Iar cine are pofta de o altă “gustărică”, tot aici veţi avea de unde alege: proaspete, afumate sau uscate, bunătăţi pentru toate gusturile: mezeluri, slănină, preparate tradiţionale, cotlete, mii de mititei, jamboane, ciolane, garnituri tomnatice şi colorate, tradiţionalele poale’n brâu cu brânză sărată şi mărar, sau brânză dulce şi stafide, sau prăjitura preferată a lui Creangă cu brânză multă, unt, ouă, lapte smântâna și mălai... mai exact faimoasele alivenci moldoveneşti, dar şi dulciuri mai “moderne”, kurtos kalacs, waffe, acadele, langoşi, gogoşi, ce mai, delicatese fel de fel.


„Amenajăm o mustărie în aer liber unde trecătorii vor putea degusta cel mai delicios şi proaspăt must, făcut din prima recoltă de anul acesta, şi promitem că vor curge tone de litrii de must, deschizând apetitul pentru bucatele de tradiţie, pregătite în bucătăria amenajată în aer liber, ca la bunici odinioară, adevărate trufandale româneşti de sezon”, mai precizează organizatorii festivalului.


Accesul este gratuit pentru toți cei ce doresc să petreacă câteva zile de relaxare și divertisment, rețeta perfectă pentru un weekend reușit!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel