Festivalul filmului cu buget redus, 27 septembrie–7 octombrie

A opta ediție a evenimentului anual Romania International Film Festival (Ro-IFF), festivalul filmului cu buget redus, are loc între 27 septembrie și 7 octombrie, la Cinemateca Union (Paul Călinescu), Muzeul Țăranului Român și Club Fabrica. Festivalul cuprinde trei secțiuni de competiție: CineBlackSea, Woman in Cinema și Docs & Shorts.

Autor: Diana-Monica Vulpescu

Evenimentul cinematografic este destinat în special iubitorilor de filme care nu vor să intre în circuitul multiplexurilor. Cu toate acestea, filmele selecționate satisfac toate categoriile de gusturi.

Aici sunt promovate filmele experimentale și cele mai puțin comerciale, drept pentru care, anul acesta festivalul poartă numele de „Festivalul filmelor cu buget redus”. Spectatorii sunt invitați să urmărească un spectacol provocator: regizorii încearcă să le demonstreze, prin filmele lor, că originalitatea și inventivitatea pot trece de obstacolul banilor.

Ceea ce este specific festivalului Ro-IFF  este faptul că el se constituie în singurul festival care promovează cineaşti est-europeni din zona Mării Negre (în special prin competiţia CineBlackSea) şi, de asemenea, unicul din România cu o secţiune competiţională rezervată femeilor-regizor (Woman in Cinema). Alte secţiuni importante ale Ro-IFF sunt Panorama („filmele momentului”) şi Focus (program dedicat anul acesta marelui cineast german Rainer Werner Fassbinder, la trei decenii de la moartea acestuia).

Vizionare program.

Cinemateca UNION: 5 lei

Club Fabrica: gratuit

Muzeul Țăranului Român: 7 lei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel