În perioada 9-16 iulie 2017 în București se va desfășura Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru, manifestare culturală ce își propune să aducă în fața publicului bucureștean cele mai bune spectacole ale anului 2017 susținute de studenții celor mai prestigioase școli de teatru din Europa.
În perioada 9-16 iulie 2017 în București se va desfășura Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru, manifestare culturală ce își propune să aducă în fața publicului bucureștean cele mai bune spectacole ale anului 2017 susținute de studenții celor mai prestigioase școli de teatru din Europa.
Festivalul se va desfășura sub patronajul Primariei Municipiului București prin Asociația “Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru”, Centrul pentru Tineret al Municipiului București și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie ”I.L. Caragiale” cu sprijinul Teatrului Metropolis, Teatrului Bulandra și Institutului Cultural Român.
de Martin McDonagh
Miercuri, 12 Iulie - 20:00
Catalin Lungu, Cristian Golovco,
Constantin Ipati, Lilia Chiperi,
Daniela Cioclu, Eugen Nicov
-
Acţiunea spectacolului „Omul pernă” se desfăşoară pe două planuri alternative – lumea reală şi cea fictivă. Începe cu imaginea puternică a pregătirii pentru o execuţie publică a protagoistului, Katurian - un scriitor de povestiri de groază anchetat pentru o serie de crime comise, suspect de asemănător cu cele din povestirile sale. „Omul pernă” vorbeşte despre responsbilitatea creatorului şi consecinţele actului artistic. Personajele îşi dezvăluie pe parcursul spectacolului atât trăsăturile profund umane, cât şi latura întunecată a personalităţii.
de Friedrich Dürrenmatt
Joi, 13 Iulie - 20:00
Paul Diaconescu, Tudor Ostafie,
Alexandra Macovei, Mariana Dumitrache,
Diana Hatmanu, Maria Radu,
Nicoleta Miru, Paula Niculescu
Coregrafie: Sebastian Munteanu
Tehnicieni: Gheorghe Albianu
-
Friedrich Dürrenmatt, dramaturg şi prozator elveţian pasionat de filozofie, literatură şi teologie, a fost preocupat în scrierile sale de confuzia valorilor şi de incertitudinile epocii în care trăieşte. Un pasionant joc de societate pentru serile plicticoase: un om îşi povesteşte viaţa, ascultat de un judecător, doi avocaţi şi doi procurori ieşiţi la pensie. Procesul se desfaşoară la masă, printre hohote de râs şi pahare de vin, iar acuzatul se simte în largul lui: se ştie nevinovat… Dar la urma urmei, conştiinţa nimănui nu-i fără pată. Cine oare se cunoaşte pe sine îşi cunoaşte crimele şi nelegiuirile ascunse?...
de Joe Orton
Vineri, 14 Iulie - 20:00
Milica Sužnjević, Mihailo Glišović,
Aleksandar Kecman, Nikola Stanković,
Dragan Sekulić, Miona Marković
Scenografie: Marija Manadić
Muzică: Marko Karanfilovski
Sound designer: Andrej Ristevski, Marija Šumarac
Light designer: Gordana Pantelić
Producători: Katarina Ivakić și Damijan Ivakić
Design de costume: Aleksandra Milojković și Milena Kostić
-
Vreau să scap de tot ceea ce ştiu. De tot ceea ce simt. Doar ceea ce am învăţat. Am făcut ceva îngrozitor. Nu îmi pare rău. Aceasta este calea mea de ieşire. Am luptat. L-am apucat. E aproape. Ţin ascuns. Doar ca să găsesc o cale ca nimeni să nu observe ce am făcut. Nu am voie să greşesc. Nu ar trebui să mă distragă nimic. Încă puţin şi voi fi liber. Sunt gata de orice. Orice aş face, este important să păstrez forma. Prada
de William Shakespeare
Sâmbătă, 15 Iulie - 20:00
Aurora Dawson-Hunte, Leah Gayer,
Kate Griffin, Danny Hughes,
Ryan Hunter, Kwaku Mills,
Sabi Perez, Laurence Stagg,
Philippine Velge, Josh Zaré
Scenografie: Eleanor Field
Antrenor mişcare: Elizabeth Ballinger
Antrenor voce: Emma Woodvine
Antrenor canto: Jane Streeton
Antrenor lupte scenice: Bret Yount
Antrenor Alexander: Katya Benjamin
Tehnicieni: Kayoko Yamazoe
-
A douăsprezecea noapte este cu adevarat o piesă de ansamblu. În consecinţă, este un minunat text demn de a fi abordat în această companie, la RADA. Fiecare actor, în parte, are oportunitatea de a îmbrăţişa timp de doi ani cele mai profunde, colorate şi specific personaje ale lui Shakspeare, dezvoltându-şi practica într-un mediu de lucru al companiei. Am încercat, ca grup, să dăm la o parte toate preconcepţiile pe care le-am avut despre acest text şi de asemenea, să uităm şi toate montările văzute.
Mark Leipacher, regizor
după F.M. Dostoievski
Duminică, 16 Iulie - 20:00
Alexandru Făinişi, Kostas Mincu,
Alexa Tofan, Alexandru Petcu,
Ada Dumitru, Cozmin Dinu,
Andrei Atabay, Marina Flueraşu,
Alin Potop, Nicoleta Moscalenco,
Victor Bădoi
Lumini: Gabriel Olteniceanu
Sunet: Andreea Jicman
-
Spectacolul este o abordare modernă, plină de conţinut, culoare şi energie, în care toate personajele devin eroii principali ai unei istorii de viaţă tulburată şi sublimă, în acelaşi timp. Iubirea, pasiunea, trădarea, gelozia, iertarea şi suferinţa se împletesc într-un spaţiu al luminii, bântuit de tenebre, specific marilor scrieri dostoievski-ene. Actorii sunt performerii secolului al XXI-lea, dovedind stăpânirea mijloacelor specifice de exprimare artistică, la cel mai înalt nivel. Montarea este modernă, punând accent pe conflictul ideatic şi scoţând la lumină poveştile de dragoste atât de tulburătoare care străbat romanul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News