Dacă ești fan brânză feta, această rețetă grecească nu te va lăsa indiferent. Iată cum o poți face crocantă și plină de savoare...
Ingrediente
1 linguriță de făină
1 linguriță ceapă dulce pudră
1 linguriță ardei iute uscat dulce
un ou
1/4 ceașcă pesmet panko
1/4 ceașcă semințe de susan
180 grame feta, tăiată în cuburi de 2 cm
ceapă verde proaspătă pentru servit
Pentru sosul de barbecue
1/4 ceașcă sos de barbecue
1 1/2 linguriță oțet dulce de cidru de mere
1/2 linguriță bucăți de ardei iute uscat dulce
Cum se prepară
Puneți făina, pudra de ceapă și ardeiul iute într-un castron și condimentați cu sare și piper. Bateți oul într-un alt castron. Puneți pesmetul panko și semințele de susan în alt castron.
În primul rând, dați treptat cuburile de feta prin făină. Apoi, le înmuiați în ou și în final în pesmet până când sunt bine acoperite.
Preîncălziți friteuza cu aer la 180° C. Așezați cuburile de feta, într-un singur strat, în coșul friteuzei. Coaceți timp de 6 minute sau până când devin aurii.
Puneți toate ingredientele într-un castron. Presărați feta cu ceapa verde și serviți cu sosul de barbecue.
*Panko este un mix japonez de pesmet făcut din făină de grâu. Îl găsiți în magazinele asiatice și supermarketurile mari.
Sursa: greekcitytimes.com
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News