Studiu: Fetele britanice beau mai mult decât băieții – și mai mult decât adolescentele din aproape întreaga Europă

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Fetele britanice beau mai mult decât băieții – și mai mult decât adolescentele din aproape întreaga Europă, potrivit unui studiu.

Adolescentele britanice au mai multe șanse să se îmbete în mod repetat decât adolescenții din aproape toate celelalte țări europene, a arătat un studiu recent. Singurele țări în care fetele le depășesc pe cele din Marea Britanie sunt Ungaria, Danemarca și Italia, potrivit cercetărilor Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), scrie Daily Star.

Peste o treime dintre fetele de 15 ani din Marea Britanie s-au îmbătat de cel puțin două ori, comparativ cu mai puțin de un sfert dintre băieții de aceeași vârstă. Experții consideră că producătorii de alcool „vizează în mare măsură” tinerele cu reclame care „prezintă consumul de alcool ca o practică feminină”.

Unii sugerează că adolescentele reflectă pur și simplu comportamentul părinților lor, deoarece raportul avertizează că femeile britanice consumă mai mult decât cele din orice altă parte a Europei. Studiul a examinat obiceiurile privind consumul de alcool în 34 de țări.

Când au fost întrebați dacă au fost beți de cel puțin două ori, media atât pentru băieți, cât și pentru fete în vârstă de 15 ani în Marea Britanie a fost de 29%, comparativ cu media UE de 23%. Raportul OCDE a evidențiat că, în timp ce din punct de vedere istoric, băieții adolescenți au băut mai mult decât fetele, opusul este acum adevărat în 12 țări europene.

"Un adevărat motiv de îngrijorare"



Profesorul Sir Ian Gilmore, președintele Alcohol Health Alliance UK, și-a exprimat îngrijorarea, declarând: „Ratele mai mari de consum de alcool în rândul fetelor sunt un adevărat motiv de îngrijorare, mai ales având în vedere creșterea recentă a bolilor hepatice legate de alcool pe care am observat-o în rândul femeilor. "

OCDE a descoperit că femeile din Marea Britanie și Danemarca sunt cele mai predispuse să bea în exces și ar consuma cel puțin șase băuturi într-o sesiune. Un uluitor procent de 26% dintre femeile britanice au în mod regulat acest comportament, relatează The Times.

Dr. Katherine Severi, CEO al Institutului de Studii asupra Alcoolului, a dezmințit mitul existenței unui nivel sigur al consumului de alcool la minori.

„Există încă o credință larg răspândită că părinții ar trebui să le dea copiilor alcool pentru a-i învăța cum să bea. Cu toate acestea, cercetările arată că, cu cât copilul începe mai devreme să bea, cu atât este mai probabil să dezvolte probleme legate de alcool mai târziu în viață. De aceea este atât de important să amânăm inițierea consumului de alcool cât mai mult posibil”, a explicat ea.

Richard Piper, CEO al Alcohol Change UK, a criticat reclamele pentru alcool.

Vina reclamelor

„Ceea ce știm este că fetele și femeile tinere au fost puternic vizate de companiile de alcool în ultimii ani, cu o creștere a marketingului alcoolului menită să le atragă direct”, a declarat el.

„Companiile de alcool folosesc din ce în ce mai mult abordări bazate pe gen pentru a-și comercializa produsele, folosind rolurile sociale ale femeilor și stereotipurile înrădăcinate. Ar fi deloc surprinzător să vedem că acest lucru are o influență asupra cât de mult sau cât de des beau alcool în timp”, a mai spus el.

El a subliniat că, în ciuda scăderii consumului de alcool în rândul minorilor, trebuie făcut mai mult pentru a-i proteja pe tineri de reclamele la alcool.

„Mediul din jurul tinerilor noștri lucrează împotriva lor. Aceștia sunt expuși în mod constant la alcool, de la rețelele de socializare la reclame în spații publice, la televizor și la evenimente sportive”, a mai declarat acesta.

Orientările NHS avertizează împotriva consumului de alcool sub 18 ani din cauza potențialelor leziuni ale organelor - inclusiv la nivelul creierului și ficatului - precum și asupra riscurilor de comportamente periculoase legate de consumul de alcool la o vârstă fragedă, cum ar fi violența sau abuzul de droguri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel