Feţele lui Gigi Becali

catalin anton
catalin anton

Ce fericire pe Gigi Becali! Steaua să câştige, după şapte ani de secetă, în „Groapă”. Discursul său a fost pe măsura victoriei. „Îl felicit pe Ilie Stan. Eu n-aş fi jucat niciodată cu Nikoloci titular. Echipa a avut atitudine şi stăpânire de sine”, bla, bla, bla. Tot felul de dulcegării de ţii se străpezeau dinţii.

Să ne închipuim ce s-ar fi întâmplat dacă roş-albaştrii părăseau înfrânţi arena din Ştefan cel Mare. Nici nu este prea greu. „Ilie Stan este un antrenor slab. Nu a avut nicio tactică. Este de neacceptat ca fraţii Costea să fie lăsaţi pe banca de rezerve la un aşa meci. Jucătorii au fost nişte fricoşi. Pe Nikolici nu o să-l mai vedeţi în tricoul Stelei niciodată. Am să-l vând la iarnă”, ar fi perorat latifundiarul. Dar staţi aşa, nu vă grăbiţi, pacea este relativă. Urmează meciul Stelei cu CFR Cluj. Doamne fereşte de o înfrângere în faţa ungurului Arpad Paszkany. Să vedeţi cum revine Gigică la discursurile sale obişnuite.

Gigi Becali nu s-a dezminţit însă înainte de jocul de luni seara. La gluma, hai să-i zicem nepoliticoasă, a dinamoviştilor de a pune pe tabela de marcaj o turmă de oi, aluzie la profesia de bază a actualului om de afaceri, acesta a ripostat mârlăneşte la adresa unuia dintre acţionarii de la Dinamo, Dragoş Săvulescu, despre care a spus că soţia sa a divorţat după ce l-a prins cu un bărbat în patul conjugal. Nu ştim dacă istorioara este sau nu adevarată, e treaba omului ce înclinaţii are, dar să răspunzi unei glume nesărate printr-un atac murdar la persoană este caracteristic patronului stelist. Ăsta este adevăratul Gigi Becali. Nu cel care umblă cu camarele de luat vederi după el când se închină la icoane sau face pelerinaje prin locurile sfinte.

Două cuvinte despre arbitrajul lui Cristian Balaj de la meciul Dinamo – Steaua. Impecabil. Nici nu-ţi vine să crezi că după o astfel de partidă nu se vorbeşte despre greşeli de arbitraj, nu se reiau la tv de sute de ori faze litigioase, care să nască valuri de polemici. Vă vine sau nu să credeţi, este doar al doilea meci dintre cele două echipe arbitrat de cel mai bun central român de la ora actuală. Cum este posibil ca precedentul meci dintre Dinamo şi Steaua să fie condus de Balaj abia acum nouă ani? Foarte simplu. A fost vorba despre politica mârşavă a foştilor şefi ai comisiei de specialitate de a-l şunta pe unul dintre cei mai verticali arbitri de la noi. Şi dacă lui Vasile Avram nu i se încurcau picioarele pe la DNA şi prin arest anul acesta, cu siguranţă că Balaj rămânea în palmares cu acel Steaua Dinamo 2-2, din mai 2002, iar luni seara, pe gazonul stadionului Dinamo ar fi păşit mândru micul Napoleon al arbitrilor, preafericitul fiu Marius Avram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel