Fetiță de 9 ani cu tumoră la creier, nouă șansă la viață. Medic: Să poţi să salvezi viaţa unui copil este un dar dat de la Dumnezeu

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi au efectuat săptămâna aceasta o intervenţie chirurgicală în urma căreia au reuşit să salveze viaţa unei fetiţe în vârstă de 9 ani care avea o tumoră localizată la nivelul creierului mic.

"Fetiţa a ajuns în spital pentru un sindrom de hipertensiune intracraniană. A fost stabilizată, am reglat sindromul de hipertensiune intracraniană cu ajutorul medicamentelor. La RMN s-a văzut că avea o tumoră la creierul mic, ulterior s-a constatat că este malignă. S-a intervenit chirurgical la câteva zile de la internare. A fost o intervenţie chirurgicală complexă, cu multe emoţii, a fost făcută cu succes.

Împreună cu echipa medicală am reuşit să eliminăm complet tumora, lucru care a dus la refacerea rapidă a copilului. Să poţi să salvezi viaţa unui copil este un dar dat de la Dumnezeu, dar şi unul dintre motivele pentru care m-am dedicat meseriei de neurochirurg. Iar atunci când vezi un părinte disperat, dar şi dezorientat, cu un copil în braţe diagnosticat cu o boală gravă, ca medic faci tot ce îţi stă în putinţă", a declarat dr. Lucian Eva, potrivit Agerpres.

El a declarat că în cazul în care fata nu era operată în cel mai scurt timp ea nu avea şanse de a supravieţui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel