Psihologul criminalist Tudore Butoi a avertizat despre riscurile incidentului din Chiajna, Ilfov, unde un bărbat și-a sechestrat fetița de 5 ani și amenință că va arunca în aer casa.
Ieri, un bărbat din Chiajna, județul Ilfov, s-a certat cu soția sa, după care s-a baricadat în casă alături de fiica de cinci ani. Mai mult, individul a început să amenințe ca va arunca locuința în aer. La fața locului au fost dislocate numeroase echipaje de intervenție, inclusiv un lunetist, pentru a se ajunge la o soluționare a incidentului, iar fetița să fie în afara oricărui pericol. Potrivit informațiilor din această dimineață, bărbatul a devenit mai cooperant, a acceptat mâncare pentru cea mică, aceasta nu a suferit vătămări, dar rămâne în continuare sechestrată.
Tudore Butoi, psiholog criminalist, a avut o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, unde a vorbit despre riscurile la care se expun autoritățile în momentul în care dislocă forțe impresionante în fața locuinței individului și a venit cu o soluție mai viabilă, care ar putea conduce la o rezolvare a acestei situații. În plus, acesta a reamintit de cazul din județul Bacău, atunci când, la Onești, doi bărbați au fost sechestrați într-un apartament și apoi au fost uciși:
„Dacă această situație de pericol latent mai continuă, ajungem la soluționarea cazului exact ca la Bacău. Cineva trebuie să-și asume răspunderea să ridice forțele alea de acolo, să dispară din fața ferestrelor omului. Este un nefericit dintr-o comunitate care are un conflict cu soția sa. Alte probleme nu sunt. De ce se vine cu lunetiști, cu armate, cu TAB-uri? Doar nu încercuiești vreun terorist...e un nefericit.
În momentul în care acest om va vedea că se retrag trupele, va avea un sentiment de satisfacție, de eliberare, de ușurare și va realiza că a fost înțeles. Pentru dezamorsare trebuie chemați oameni din comunitate, trebuie chemați nașii, care i-au cununat, părinții spirituali, trebuie chemați cei care au botezat fetița și puși să rezolve această problemă. E simplu ca bună ziua.
La Bacău a fost la fel. S-au dus cu TAB-uri și lunetiști. Nu se face așa. Trăim în zona balcanică și într-o societate care are obiceiurile și cutumele ei. Comunicarea nu înseamnă să schimbi vorbe prin ușă sau prin geam, ci comunicare înseamnă ca acel interlocutor să fie ascultat. Să-și povestească păsurile, necazurile cu soția. Trebuie adus și duhovnicul din sat, dar mai ales șeful de post, care știe necazurile tuturor. Am speranța că se va soluționa omenește această speță“, a punctat, la Antena 3 CNN, Tudore Butoi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News