Vlăduț, bucătarul de la „Neatza cu Razvan si Dani”, a explicat cum se prepară o rețetă de ficăței la cuptor.
1 kg ficăței de pui
sare
piper
oregano
boia de ardei
3-4 căței de usturoi
1 l lapte
Pentru garnitură:
500 g cartofi noi
250 g cremă de smântână
2-3 căței de usturoi
800 g aluat foietaj
gălbenuș de ou
Ficățeii se țin în lapte 30 de minute, la frigider. Apoi se scurg bine, se așază într-o tavă de cuptor, se stropesc cu ulei și se condimentează cu sare, piper, usturoi și oregano. Se dau la cuptor la temperatură medie până se rumenesc.
Aluatul foietaj se întinde și se decupează din el rondele de 5 cm diametru. Jumătate din rondele se mai decupează o dată, lăsând margini de 2 cm. Apoi, din rondele, se realizează niște coșulețe, care se ung cu gălbenuș de ou atât la bază, unde se lipesc, cât și deasupra. Se dau la cuptor pentru 10-15 minute, la 200 de grade.
Cartofii se fierb în apă cu sare și se pasează ca pentru piure, apoi se amestecă cu crema de smântână și usturoi pisat.
Se adaugă în coșulețele de foietaj piureul de cartofi, iar deasupra se vor așeza ficățeii de pui, potrivit a1.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu