Fidelii lui Putin-tactica pământului pârjolit pentru a împiedica trupele lui Prigojin să ajungă la Moscova

Rebeliunea lui Prigojin, aflat în drum spre Moscova. Foto: Hindustan Times via Twitter
Rebeliunea lui Prigojin, aflat în drum spre Moscova. Foto: Hindustan Times via Twitter

Primul semn că rebeliunea mercenarilor lui Prigojin are șanse să dărâme regimul lui Putin a fost înregistrat la Voronej. Localitatea se află la jumătatea distanței între Rostov pe Don, orașul controlat de gruparea Wagner și Moscova.

Trupele care au rămas fidele regimului Putin sau serviciile de securitate ale Moscovei au incendiat depozitul de combustibil de la Voronj, într-o încercare disperată de a bloca înaintarea rebelilor spre Moscova. Între Voronej și capitala Rusiei este o distanță de circa 500 de kilometri, iar transportoarele lui Progojin trebuie să fie realimentate, după o deplasare pe aceeași distanță de la Rostov pe Don, unde se aflau la refacere, după ce au capturat orașul Bahmut în Ucraina.

La scurt timp după ce pe rețelele de socializare a apărut informația că un elicopter a fost doborât la Voronej, pe aceeași cale au fost difuzate imagini cu colana de fum ce se ridica din zona în care se află depozitele de combustibil.

Rebeliunea lui Prigojin

Evgheni Prigojin, liderul grupului paramilitar Wagner, a afirmat sâmbătă că a intrat în Rusia cu trupele sale cu scopul de a răsturna conducerea militară, spunând că este "gata să moară" împreună cu cei 25.000 de oameni ai săi pentru a "elibera poporul rus", amintește și Agerpres.

Procuratura generală rusă a anunţat deschiderea unei anchete pentru "răzvrătire armată" împotriva lui Prigojin, care s-a revoltat după ce a acuzat armata că i-a bombardat oamenii.

Autorităţile au înăsprit măsurile de securitate la Moscova şi în alte câteva regiuni din Rusia.

Preşedintele rus Vladimir Putin a apărut sâmbătă dimineaţă la televiziunea rusă şi a acuzat grupul Wagner de trădare, declarând că toţi cei care participă la această revoltă militară vor fi pedepsiţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel