”Fiecare picătură contează”. NEWbrew lansează bere făcută din 95% urină pentru a economisi apa

Sursa Foto YouTube
Sursa Foto YouTube

O fabrică de bere din Singapore transformă urina și apele uzate în băuturi alcoolice, în încercarea de a fi ecologică.

Ducând experiența berii la un nivel cu totul nou, berea care poartă numele NEWBrew și este creată cu NEWater duce fabrica de bere la un nivel cu totul nou.

Conform rapoartelor BBC citate de Agrifood, berea este făcută dintr-un lichid care este reciclat din canalizare fiind filtrat și pompat în sursa de apă din Singapore. Băutura este lansată de compania națională de apă din Singapore, PUB, în afiliere cu fabrica de bere artizanală Brewerkz. 

Potrivit sursei citate, băutura distinctivă ”subliniază nu numai faptul că apa reciclată din Singapore respectă mai mult decât standardele internaționale de apă potabilă sigură, ci și că este suficient de curată pentru a fi folosită la fabricarea berii”.

Între timp, Brewerkz afirmă că este o ”bere foarte consumabilă”, care este perfect potrivită pentru climatul tropical din Singapore, cu un gust fin, asemănător mierii prăjite.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brewerkz Singapore (@brewerkzsg)

 

Procesul de producție

Procesul dezvoltat presupune trei faze de tratare a lichidului. În primul rând, are loc microfiltrarea, care elimină particulele microscopice și bacteriile nedorite. 

Într-o etapă ulterioară, are loc tratamentul pentru îndepărtarea virusurilor. Nu în ultimul rând, se asigură purificarea și dezinfecția cu lumină ultravioletă.

Datorită acestui proces, fabrica de bere artizanală Brewerks produce NEWBrew format din 95% urină, la care se adaugă malț german de orz.

Este ”o varietate de hamei american numit „citra”, precum și hamei calypso și kveik, o tulpină de drojdie agricolă norvegiană”, explică media creativă francofonă Creapills.

Se prezinta ca un lager tropical cu un postgust dulce si prăjit si o notăde miere.

Prețuri accesibile pentru roate buzunarele

Cutiile se vând la pachete de 3 doze în mai multe magazine alimentare din Singapore la prețul de 3 euro. Această inițiativă, între tehnologie și marketing, își face deja drum în jurul lumii.

Va fi necesar să înțelegem dacă va reuși să convingă clienții, dar din punct de vedere al viralității este deja considerat un succes. În realitate aceasta nu este o noutate absolută, în condițiile în care producătorul danez Norrebro Bryghus intrase deja în aceeași filă, care transformă urina reciclată de festivalieri în bere.

Youtube video image

Citește și....

Berea, pusă în pericol. Din lipsă de materii prime, fabricile au rămas fără sticle

Companii precum Berăria Huyghe din Flandra rămân fără sticle și conform declarațiilor acestea trebuie să se bazeze pe rezervele limitate care vin din Rusia pentru a satisface cererea.

Alain De Laet, CEO Brewery Huyghe: ”Este vorba despre sticlele de 33cl, sticle de tip APO. Este într-adevăr o mare problemă pentru noi, pentru că exportăm 87%. Deci sticlele alea nu se vor întoarce.”

Pedro Sacadura: ”În prezent, această fabrică de bere, cu 110 angajați, produce 250 de mii de hectolitri de bere pe an (1hL = 100L). Există însă temeri că cifra de afaceri ar putea scădea cu până la 20% dacă criza continuă pe tot parcursul verii”.

Potrivit Euronews, prețurile articolelor din sticlă au crescut vertiginos din cauza creșterii costurilor la energie, deoarece producătorii încearcă să mărească producția.

Trecerea la recipiente de aluminiu ar putea fi o soluție pentru mulți producători de bere, dar există și probleme globale cu aluminiul. Reprezentanții industriei berii spun că cele mai afectate de criză sunt  companiile mici.

Simon Spillane, Director pentru Afaceri Publice, Brewers of Europe: ”Cu siguranță, situația îi va afecta pe unii producători de bere mai mult decât pe alții. Acest lucru depinde cu adevărat de ambalaje. Cred că vor exista efecte de undă asupra prețurilor de consum. De asemenea, vreau să spun că unele companii ar putea fi nevoite să oprească producția”.

Aceasta este încă o lovitură pentru sectorul berii deja în declin în Europa. Pe tot continentul, fabricile de bere creează peste 2 milioane de locuri de muncă de-a lungul întregului...citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel