Fieni: Explozie puternică soldată cu cinci victime și pagube însemnate

O explozie puternică, soldată cu cinci victime, dintre care una în stare foarte gravă,  a avut loc, vineri dimineața, într-un apartament dintr-un bloc cu patru etaje din Fieni, Dâmbovița. Potrivit  lui Adriean Budoiu, primarul orașului, explozia a afectat aproape în totalitate întreaga scară de bloc, explozia declanșând și un incendiu la acoperișul imobilului. 

Explozia s-a produs în jurul orelor 8,00, aceasta afectând aproape toată scara blocului cu patru etaje. Potrivit lui Adriean Budoiu, primarul orașului, au fost aproape distruse  trei apartamente, iar alte șapte apartamente sunt avariate, în urma deflagrației luând foc și acoperișul. Toate apartamentele sunt proprietate personală, o parte dintre acestea nefiind locuite din cauză că proprietarii sunt plecați în străinătate la muncă.

Potrivit edilului, din câte se pare, întreaga structură a blocului este afectată, un expert fiind așteptat pentru a face o analiză asupra construcției.

Explozia s-ar fi declanșat, după primele observații, din cauza unei sobe cu ardere completă, care nu necesita coș de evacuare, aceasta fiind racordată cu un furtun la rețeaua de gaze, putând fi astfel plimbată în apartament,  o comisie urmând să se pronunțe. Blocul în care s-a produs deflagrația nu este racordat, ca de altfel întregul oraș, la sistemul centralizat de încălzire, fiecare apartament având propriul sistem de încălzire, ne-a mai declarat edilul.

Explozia s-a soldat cu cinci victime, dintre care un bărbat și o femei au fost transportați în stare foarte gravă cu un elicopter la  București. De asemenea, o fetiță de 12 ani, care a suferit  o  fractură de femur a fost  transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Celelalte două victime au suferit leziuni mai ușoare.

Pentru cele 12 familii ale căror apartamente sunt afectate, Primăria Fieni are soluții pentru cazare,  ne-a mai declarat edilul orașului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel