Fiecare bucătar cu experiență știe cu siguranță că poare găti un desert delicios chiar și cu o cantitate minimă de ingrediente.
Iată rețeta unui desert fabulos, pentru care nu vei avea nevoie de multe ingrediente.
Pentru asta ai nevoie de:
suc de lămâie - 200 ml;
coaja de 1 lămâie;
ou - 3 bucăți,
zahăr - 200 grame,
amidon - 20 grame.
Mai întâi trebuie să amesteci ouăle cu amidonul și zahărul. După ce obții un amestec omogen, poți adăuga sucul și coaja de lămâie.
Apoi amestecul trebuie pus pe aragaz. Crema ar trebui să se gătească aproximativ 5-7 minute la foc mediu. După aceea, crema se răcește și se dă, pentru câteva ore, la frigider.
Dovlecei, umpluți cu carne tocată: sunt dietetici, gustoși și au doar 240 calorii
În acest moment, poți începe să pregătești clătitele, care pot fi umplute cu crema de lămâie.
Acest desert cu lămâie arată foarte original. Dacă dorești, puteți adăuga alte citrice, de exemplu portocale, pentru a face gustul mai interesant și mai strălucitor.
Orice gospodină poate face clătite subțiri din câteva ingrediente. Vă oferim o rețetă de clătite, care nu conține lapte și ouă. În ciuda faptului că sunt pregătite apă, clătitele sunt foarte gustoase. Ele pot fi pregătite în fiecare zi, deoarece sunt foarte bune.
Ingrediente:
400 ml apă,
200 grame făină,
3 linguri de zahăr,
4 linguri de ulei.
un praf de sare.
Cerneți făina și puneți-o într-un bol. Adăugați praful de sare și zahărul și amestecați. Adăugați treptat apă în făină, amestecând constant cu un tel, astfel încât să nu fie cocoloașe. La final adăugați 3 linguri de ulei de floarea soarelui și amestecați.
Cum să gătești perfect orezul în 10 minute. Trucurile cu care nu vei da greș
Ungeți o tigaie bine încălzită cu ulei de floarea soarelui. Turnați o porție din aluat și distribuiți-o pe tot fundul tigăii. Coaceți clătita câteva minute pe o parte până se rumenește.
Întoarceți clătita pe cealaltă parte și prăjiți-o câteva minute. Ungeți clătitele gata cu ulei. Clătitele de post se servesc cu dulceață sau miere. Poftă bună!
Clătitele vor fi gustoase, parfumate și subțiri dacă vei respecta câteva reguli. Pentru ca aluatul să nu aibă cocoloașe, iar clătitele să nu se rupă pe tigaie, trebuie să respectați trei reguli.
Proporții corecte:
lapte - 340 ml
făină - 130 grame,
ouă - 2 bucăți,
zahăr - 2 linguri, pentru o culoare aurie.
Asigurați-vă că strecurați aluatul printr-o sită înainte de a prăji clătitele.
Începeți să prăjiți clătitele pe o tigaie bine încălzită. Când ați turnat aluatul, focul trebuie redus.
Ingrediente:
făină - 130 grame,
ouă - 2 bucăți,
lapte - 240 ml,
praf de sare,
zahăr - 1-2 linguri.
Turnați laptele într-un bol, adăugați făina cernută, ouăle, zahărul, sarea și amestecați totul bine. Strecurați aluatul finit printr-o sită și începeți să prăjiți clătitele.
Cartofi noi, în sos de smântână, cu mărar și usturoi: o rețetă sățioasă și savuroasă
Pentru asta, încălziți bine tigaia, turnați uleiul și apoi câte puțin aluat în centru. Distribuiți aluatul pe toată suprafața, înclinând tigaia dintr-o parte în alta. Coaceți clătita 1 minut, apoi întoarceți-o pe cealaltă parte și coaceți-o încă un minut. Poftă bună!
Vă spunem cum să gătiți un desert clasic originar din Franța. Clătitele franțuzești, Crêpes Suzette, sunt o adevărată comoară națională. Aceste clătite subțiri și moi cu o varietate de toppinguri sunt servite în cele mai bune brutării din țară.
Dar dacă nu mergi la Paris în viitorul apropiat, îți sugerăm să încerci să repeți rețeta clasică de clătite Suzette chiar în bucătăria ta. Felul de mâncare este cel mai potrivit pentru un mic dejun, în compania familiei sau a prietenilor.
Ingrediente (pentru 6-8 porții):
Pentru clătite:
1 pahar de făină;
1/2 cană lapte;
1/2 pahar cu apă;
2 ouă mari;
2 linguri de unt topit nesărat;
2 lingurițe suc de portocale;
1 linguriță coaja de portocală;
1/4 linguriță de sare.
Pentru sirop:
220 grame unt nesărat;
4 linguri de zahăr granulat;
100 ml lichior de portocale.
Pentru topping:
câteva linguri de înghețată de vanilie (opțional).
Într-un castron mare, amestecați făina, laptele, apa, ouăle, 2 linguri de unt topit, sucul de portocale, coaja și sarea. Obțineți o consistență uniformă, apoi trimiteți aluatul la frigider pentru 20 de minute.
Ungeți o tigaie antiaderentă cu uleiul rămas și încălziți-o. Turnați 3 linguri de aluat în tavă, răspândindu-l uniform pe suprafață. Gătiți clătitele, întorcându-le din când în când cu o spatulă, până se rumenesc.
Dovleceii congelați pentru iarnă: 3 metode cu care nu veți da greș
Transferați clătita finită pe o farfurie. Repetați procesul cu aluatul rămas. Nu uitați să ungeți tigaia cu unt, de fiecare dată. Când toate clătitele sunt gata, puneți-le deoparte.
Într-o altă tigaie, la foc mediu, topiți untul pentru sirop. Se ia tigaia de pe foc și se adaugă în unul topit două linguri de zahăr. Adăugați lichiorul de portocale și puneți iarăși tigaia pe foc. Aveți grijă, deoarece amestecul se poate aprinde.
Cea mai bună salată de vară: chiar și cei cărora nu le place varza, o vor adora
Înmuiați clătitele, pe rând, în acest amestec de zahăr, unt și lichior. Împăturiți clătitele în sferturi sau rulați-le și turnați peste ele siropul rămas. Serviți clătitele cu câteva linguri de înghețată de vanilie sau orice alt topping dulce la alegere. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu