FIFA a prezentat marca şi logoul Cupei Mondiale din 2026, care se va disputa în Statele Unite, Mexic şi Canada/ video

Foto: FIFA
Foto: FIFA

FIFA a prezentat miercuri, în cadrul unui eveniment organizat la Los Angeles (California) marca oficială şi logoul Cupei Mondiale de fotbal din 2026, care se va disputa în Statele Unite, Mexic şi Canada, informează EFE.

 

"Imaginea trofeului şi a anului vor permite personalizarea pentru a reflecta unicitatea fiecărei ţări gazdă, construind în acelaşi timp o structură de marcă identificabilă pentru anii următori", a adăugat forul fotbalistic mondial.



Cu preşedintele Gianni Infantino în frunte, FIFA a organizat un eveniment special la emblematicul Observator Griffith din Los Angeles, la care au participat legende ale fotbalului precum fostul atacant brazilian Ronaldo.

FIFA a prezentat şi campania WE ARE 26 (SUNTEM 26) care urmăreşte "rolul integral jucat de comunităţi la următoarea Cupă Mondială.

"SUNTEM 26 este un strigăt de luptă", a spus Infantino cu această ocazie. "Acesta este un moment în care trei ţări şi un întreg continent spun împreună: 'Suntem uniţi ca unul pentru a ura bun venit lumii şi a organiza cea mai mare, cea mai bună şi cea mai incluzivă Cupă Mondială din istorie'", a subliniat conducătorul FIFA.

În 2026 se va disputa prima Cupă Mondială cu 48 de echipe, în loc 32 ca până acum, şi va fi pentru prima dată când cel mai mare eveniment fotbalistic de pe planetă se va derula în trei ţări.

Statele Unite vor găzdui cea mai mare parte a turneului, cu 11 oraşe din totalul de 16 stabilite pentru Mondialul din 2026: Seattle, San Francisco, Los Angeles, Kansas City, Dallas, Atlanta, Houston, Boston, Philadelphia, Miami şi New York/New Jersey.

Mexico City, Guadalajara şi Monterrey vor fi locurile de desfăşurare în Mexic, în timp ce, din partea Canadei, Vancouver şi Toronto au fost oraşele alese, scrie Agerpres.

CM 2026: FIFA a optat pentru douăsprezece grupe de câte patru echipe

Cupa Mondială de fotbal 2026, prima cu 48 de echipe, se va disputa cu douăsprezece grupe de câte patru echipe, a anunţat marţi Consiliul FIFA, care a renunţat la grupele de câte trei echipe prevăzute iniţial, informează AFP.

Această decizie, care "limitează riscul unor înţelegeri şi garantează tuturor echipelor să joace cel puţin trei meciuri", va duce la creşterea numărului de meciuri la cel mai popular turneu din lume, de la 64 la 104, începând cu ediţia care va fi găzduită de Statele Unite, Mexic şi Canada.

Primele două echipe din fiecare grupă şi "cele mai bune opt echipe de pe locul trei" vor accede în şaisprezecimi de finală, a detaliat FIFA într-un comunicat. Astfel, faza eliminatorie va fi extinsă cu un meci: campioana şi vicecampioana mondială vor disputa câte opt meciuri, în loc de şapte astăzi.

Aprobată în 2017, trecerea Cupei Mondiale de fotbal masculin de la 32 la 48 de echipe începând din 2026 impunea o revizuire a formatului, care din 1998 prevedea opt grupe de câte patru echipe, primele două clasate calificându-se pentru optimi de finală.

Decizia privind formatul turneului final cu 48 de echipe la CM 2026 a fost luată la o întrunire a FIFA, înainte de Congresul de joi de la Kigali (Rwanda), în care Gianni Infantino va fi reales preşedinte.

Formatul iniţial prevedea 16 grupe de câte trei echipe, dar succesul de la CM 2022 din Qatar, cu tradiţionalele grupe de patru echipe, a determinat FIFA să găsească o soluţie pentru a menţine acest sistem.

În Qatar s-au desfăşurat 64 de meciuri, la care se vor adăuga încă 40 într-un sistem de 12 grupe a patru echipe la CM 2026. Sistemul cu 16 grupe de trei echipe ar fi adăugat doar 16 meciuri în plus.

Infantino crede că grupele de trei echipe conduc la meciuri fără miză şi chiar la posibilitatea manipulării meciurilor.

Argentina a disputat şapte meciuri înainte de a cucerit trofeul la Mondialul din 2022. La CM 2026, echipele calificate în şaisprezecimi vor disputa doar câte un meci în plus.

Sistemul cu 48 echipe şi grupe de patru ar duce însă la creşterea duratei turneului final, care ar putea afecta campionatele naţionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel