Fiica lui Ioan Crişan şi doi complici, reţinuţi pentru omor calificat. Procurori: L-au detonat de la distanță

Sursa Foto: Inquam Octav Ganea
Sursa Foto: Inquam Octav Ganea

Laura Crișan și doi complici au fost reținuți.

Update:

Laura Crișan neagă toate acuzațiile. Potrivit surselor Antena 3 CNN aceasta intenționează să depună plângere penală în legătură cu decizia de reținere. Ea ar fi plătit 100 de mii de euro cash pentru lichidarea tatălui său.

Știre inițială:

Laura Crișan, fiica lui Ioan Crişan, omul de afaceri ucis în atentatul cu bombă de la Arad din mai 2021 a fost adusă, miercuri seară, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aceasta împreună cu alți doi complici au fost reținuți pentru omor calificat.

"Procurorul de caz din cadrul  Secției de Urmărire Penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus măsura reținerii preventive față de doi inculpați și o inculpată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat, prev. și ped. de art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. a, b din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, distrugere, prev. și ped. de art. 253 alin. 4 din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, nerespectarea regimului materiilor explozive, prev. și ped. de art. 346 alin. 1 din Codul penal, cu aplic. art. 77 lit. a din Codul penal, cu aplic. art. 38 alin. 1 și 2 din Codul penal.

În fapt, s-a reținut în sarcina celor doi inculpați că, la data de 27 mai 2021, au procurat un mecanism care putea fi folosit ca detonator într-un dispozitiv exploziv improvizat, controlabil prin intermediul telefonului mobil, în care au încorporat ulterior încărcătura explozivă – procurată, deținută, transportată și folosită fără drept – și l-au plasat în autoturismul victimei, iar la data de 29 mai 2021, ora 06:59, acționând cu premeditare și din interes material, l-au detonat de la distanță în timp ce victima se deplasa la volanul autoturismului în parcarea magazinului Profi din cartierul Vlaicu din municipiul Arad. Inculpații au fost instigați la comiterea faptei de către inculpata menționată. Victima a decedat ca urmare a exploziei și incendiului subsecvent, iar autoturismul a fost complet distrus. Prin modul, locul și mijloacele de săvârșire, fapta a fost de natură să pună în pericol alte persoane și bunuri", potrivit unui comunicatului emis de Ministerul Public.

CITEȘTE ȘI: 

Ioan Crișan, aruncat în aer, în Arad, la comanda propriei FIICE, ajutată de trei prieteni ai omului de afaceri - SURSE. Totul a pornit de la o ceartă pe bani!

Profilul psihologic al fiicei lui Ioan Crișan care își asasinează tatăl. Radu Leca: Asta s-a activat!

Detalii despre asasinarea afaceristului Ioan Crişan 

 

Reamintim că Parchetul General a efectuat miercuri dimineaţă şapte percheziţii la Arad în dosarul asasinării omului de afaceri Ioan Crișan, dintre care una şi la casa femeii. Surse judiciare au precizat că fiica afaceristului ar fi plănuit uciderea tatălui său după ce ar fi aflat că acesta urma să o dezmoştenească.

Potrivit surselor citate, fapta comisă ar fi avut la bază un interes financiar, în sensul că omul de afaceri ar fi dorit să o dezmoştenească pe fiică şi să îi lase afacerea fostului ginere.

Precizăm că omul de afaceri Ioan Crişan a murit pe 29 mai 2021, după ce maşina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad. Principala pistă a anchetei se referă la un asasinat la comandă.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situate la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte, conform Agerpres.

VEZI ȘI: Ioan Crișan, asasinat pentru avere chiar de fiica sa! Comisar-șef (r.) Mihai Untaru: A profitat din plin de moartea lui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel