Fiicele lui Putin sunt încolțite de noi sancțiuni. Alături de fiica lui Lavrov, ele au fost adăugate acum și pe lista Marii Britanii

Marea Britanie le-a adăugat pe fiicele președintelui rus Vladimir Putin pe lista de sancțiuni, reflectând mișcările Statelor Unite. Alături de cele două a fost adăugată și fiica lui Serghei Lavrov.

The Guardian raportează o actualizare a listei de sancțiuni anunțate deja, la care se adaugă înghețarea activelor pentru Katerina Vladimirovna Tikhonova și Maria Vladimirovna Vorontsova. Cele două se află și pe lista de sancțiuni a SUA.

Ministerul britanic de Externe le-a vizat și pe fiicele ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, cu interdicții de călătorie și înghețare a activelor.

„Stilurile de viață fastuoase ale cercului interior al Kremlinului vor fi vizate și mai mult de astăzi, pe măsură ce Regatul Unit le va sancționa pe fiicele adulte ale președintelui Vladimir Putin și pe cea a ministrului său de Externe, Serghei Lavrov.

„Katerina Vladimirovna Tikhonova și Maria Vladimirovna Vorontsova, fiicele președintelui Putin, împreună cu Ekaterina Sergeievna Vinokurova, fiica ministrului de Externe, Serghei Lavrov, vor fi supuse interdicțiilor de călătorie și înghețării activelor.”, se arată într-o declarație a ministerului britanic de Externe.

Fiicele lui Putin, sancționate și de SUA

SUA a anunțat miercuri noi sancțiuni dure împotriva Rusiei. 

"Astăzi, Statele Unite, împreună cu Grupul G7 şi cu Uniunea Europeană vor continua să impună costuri economice severe şi imediate asupra regimului Putin, din cauza atrocităţilor din Ucraina, inclusiv din Bucha. Vom face documentare şi vom transmite informaţii despre aceste atrocităţi şi vom folosi toate mecanismele adecvate pentru a-i trage la răspundere pe cei responsabili.

În cadrul acestui efort, Statele Unite anunţă măsuri economice devastatoare, pentru interzicerea noilor investiţii în Rusia şi pentru a impune cele mai severe sancţiuni financiare asupra celei mai mari bănci din Rusia şi a numeroase companii de stat esenţiale, a oficialilor guvernamentali din Rusia şi asupra membrilor familiilor acestora. Aceste sancţiuni financiare masive intervin după acţiunile noastre de la începutul acestei săptămâni de eliminare din sistemul achitării datoriilor a fondurilor ruse blocate în Statele Unite. Este important de precizat că aceste măsuri sunt concepute pentru a se intensifica în mod reciproc şi a genera un impact care se intensifică în timp", a anunțat Preşedinţia de la Washington, conform unui comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel