Fiind aproape să nască, egipteanca Nada Hafez a ajuns până în optimi la proba de scrimă de la JO 2024

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Nada Hafez, o scrimeră egipteană de 26 de ani, participantă la Jocurile Olimpice de la Paris, a uimit lumea sportului cu o veste neașteptată.

Sportiva, care a participat pentru a treia oară la Jocurile Olimpice, a dezvăluit că este însărcinată în șapte luni, după ce a fost eliminată din competiție în optimi la sabie.

Într-o postare emoționantă pe Instagram, Hafez a împărtășit cu fanii săi detaliile surprinzătoare ale sarcinii sale. „OLIMPICĂ ÎNSĂRCINATĂ ÎN 7 LUNI!” a scris aceasta, adăugând că: „Pare că sunt două sportive pe pistă, dar de fapt erau trei! Am fost eu, adversara mea și bebelușul meu care încă nu a venit în lumea noastră!”

Sportiva are o experiență olimpică ce include participarea la JO Rio 2016 și JO Tokyo 2021, unde s-a clasat pe locurile 36 și, respectiv, 29. Anul acesta, ea s-a întors şi a făcut un anunţ-surpriză după un meci.

Hafez a vorbit despre dificultățile întâmpinate, atât fizice, cât și emoționale: „Caruselul sarcinii este greu în sine, dar a trebuit să lupt și pentru a menține echilibrul între viață și sport și a fost extrem de obositor, însă a meritat”, a spus ea, mulțumind soțului și familiei pentru sprijinul acordat.

Hafez nu este doar o scrimeră de excepție, ci și o fostă campioană națională la gimnastică în Egipt și o absolventă a Universității din Cairo, unde a studiat medicina. Sportiva a scris pe Instagram că este patolog clinician.

Deși nu a reușit să câștige o medalie, Hafez a exprimat recunoștință și optimism: „Sunt norocoasă”.

„Această Olimpiadă a fost diferită”, a adăugat ea pe Instagram. „De trei ori Olimpică, dar de data aceasta purtând un mic olimpic”, a încheiat Hafez, subliniind impactul emoțional și personal al participării sale.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nada Hafez (@nada_hafez)

***

Parisul este gazda celei de-a XXXIII-a ediții a Jocurilor Olimpice, unde 10.500 de sportivi din peste 200 de comitete olimpice naționale concurează pentru medalii. România, inițial reprezentată de 107 sportivi, va participa cu 106 atleți, după suspendarea pentru dopaj a atletei Florentina Iușco.

Olimpiada, care va dura 19 zile, include 329 de probe în 32 de sporturi. Pentru prima dată, competiția de surfing va avea loc la mii de kilometri distanță de orașul gazdă, pe legendarul val Teahupo'o din Tahiti, situat la 15.000 km de Paris. Acesta va fi cel mai îndepărtat loc pentru o competiție de medalii din istoria Jocurilor Olimpice.

Breaking, un stil de dans urban din cultura hip-hop, va debuta ca sport olimpic la Paris. Competiția se va desfășura între 9 și 10 august, cu probe masculine și feminine, după succesul avut la Jocurile Olimpice de vară pentru tineret din Buenos Aires, 2018.

Turnul Eiffel va juca un rol central, găzduind evenimentele de volei pe plajă într-o arenă temporară amenajată sub monument. De asemenea, medaliile olimpice vor conține metal provenit din Turnul Eiffel.

Pentru prima dată după un secol, Sena va fi locul de desfășurare pentru maratonul de înot și proba de înot a triatlonului. Organizatorii au asigurat că apa râului este suficient de curată pentru competiții, după ce a fost considerată prea toxică timp de decenii.

JO 2024 marchează 100 de ani de la ultima ediție a Jocurilor Olimpice găzduite de Paris, în 1924. Capitala Franței devine astfel al doilea oraș, după Londra, care găzduiește Jocurile Olimpice de trei ori.

Pentru prima dată în istoria Jocurilor Olimpice, numărul de sportivi bărbați și femei va fi egal. Dintre cei 10.500 de participanți, 5.250 vor fi bărbați și 5.250 femei.

Paris 2024 își propune să fie cea mai ecologică Olimpiadă de până acum. Camerele sportivilor nu vor avea aer condiționat, fiind prevăzute cu un sistem de răcire care utilizează apă din subteran și fațade ajustate pentru a minimiza expunerea directă la soare.

Sistemul de transport public din Paris (RATP) a echipat peste 3.000 de agenți cu dispozitive de traducere asistate de inteligență artificială pentru a facilita orientarea turiștilor. Dispozitivele pot traduce din franceză în 16 limbi, asigurând o experiență fluentă pentru vizitatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel