Filipine - Autorităţile au raportat al treilea caz confirmat de poliomielită

Autorităţile din Filipine au raportat luni al treilea caz de poliomielită din ţară, la peste o lună de la reapariţia acestei boli extrem de contagioase în arhipelag, informează DPA, scrie Agerpres.

Pacienta este o fetiţă de 4 ani din oraşul Datu Piang din provincia Maguindanao, aflat la 925 de kilometri sud de capitala Manila, a indicat secretarul pentru sănătate, Francisco Duque, într-o declaraţie.

Fata a fost adusă la spital pe 26 septembrie pentru un debut brusc de paralizie.

Virusul descoperit la fetiţă este "legat genetic" de cel identificat la primul caz de poliomielită, raportat în provincia Lanao Del Sur din apropiere, a precizat oficialul citat. Cazurile detectate în acest an, la fel ca cele din 2001, sunt asociate unor virusuri provenite din tulpini vaccinale. Acea formă virală atenuată devine mai periculoasă după o mutaţie care se produce atunci când acoperirea vaccinală este slabă şi în condiţii de igienă neadecvate, care oferă virusului posibilitatea de a se înmulţi, a precizat OMS.

Departamentul pentru Sănătate a anunţat pe 19 septembrie că poliomielita a reapărut în Filipine, la 19 ani de când Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) declarase ţara liberă de această boală, care, deşi rar fatală, provoacă paralizie.

Primul caz a fost înregistrat la o fetiţă de 3 ani din Lanao del Sur, iar al doilea la băiat de 5 ani din provincia Laguna, chiar la sud de Manila.

Departamentul a organizat campanii de vaccinare din uşă în uşă în diverse părţi ale ţării pentru a imuniza mai mulţi copii împotriva acestei boli, pentru care, pe moment, nu există tratament, dar poate fi prevenită prin vaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel