Filipine - Peste 1,6 milioane de copii, vaccinaţi împotriva poliomielitei, după reapariţia bolii în această ţară

Peste 1,6 milioane de copii au fost vaccinaţi până acum împotriva poliomielitei în cadrul unei campanii de două săptămâni desfăşurate în Filipine, unde trei cazuri ale acestei boli extrem de contagioase au fost confirmate începând de luna trecută, a informat miercuri Departamentul pentru sănătate din această ţară, citat de DPA, precizează Agerpres. 

Copiii provin din metropola Manila şi patru zone din regiunea sudică Mindanao, unde aproximativ 1,8 milioane de copii sub vârsta de cinci ani sunt vizaţi de campania de vaccinare, a precizat acelaşi departament.

"Suntem bucuroşi de această prezenţă ridicată a părinţilor şi îngrijitorilor care şi-au imunizat copiii împotriva poliomielitei", a declarat secretarul pentru sănătate Francisco Duque.

"Aceasta înseamnă că majoritatea dintre ei şi-au depăşit neîncrederea în vaccinurile noastre şi acest lucru este de bun augur pentru alte programe de imunizare", a precizat el.

Campania de vaccinare a fost lansată pe 14 octombrie în cadrul eforturilor de a opri răspândirea poliomielitei, care a reapărut în această ţară la 19 ani după ce boala fusese declarată eradicată în acest arhipelag.

Primul caz, anunţat pe 19 septembrie, a fost semnalat la o fetiţă de trei ani din provincia sudică Lanao del Sur, în timp ce al doilea a fost raportat la băiat de cinci ani din provincia Laguna, la sud de Manila.

Luni, Departamentul menţionat a confirmat un al treilea caz, la o fetiţă de patru ani din provincia Maguindanao din sudul ţării.

În prezent nu există niciun tratament pentru poliomielită, însă boala - care, deşi rareori fatală, provoacă paralizie - poate fi prevenită prin vaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel