,,Animale fantastice şi unde le poţi găsi” a adus magia în box office-ul românesc
Unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, producţia Warner Bros. Pictures Animale fantastice şi unde le poţi găsi a vrăjit box office-ul românesc, unde a generat încasări în valoare de peste 1.467.132 lei în weekendul de lansare şi a fost vizionat de un număr de 67.000 de spectatori, devenind astfel cea mai de succes premieră a unui film marca J.K. Rowling, autoarea seriei de succes Harry Potter.
O incursiune a publicului într-o nouă eră a lumii magice create de J.K. Rowling, noua aventură a putut fi urmărită în premieră pe un număr de 107 ecrane.
O lansare cinematografică demnă de încasări pe măsură, lansarea filmului ,,Animale fantastice şi unde le poţi găsi” a reprezentat un real eveniment pentru publicul din România. Fie ca este vorba despre fani ai seriei Harry Potter sau nou-veniţi în lumea vrăjitoriei propuse de J.K. Rowling, spectatorii au fost încântaţi de transpunerea în acest univers.
Având acțiunea plasată în anul 1926, povestea filmului îl are în centru pe magizoologul auto-proclamat Newt Scamander, înainte ca acesta să fi scris manualul care avea să ajungă într-o bună zi lectură obligatorie la Școala Hogwarts. Ajungând la sfârșitul călătoriei sale care l-a purtat în tărâmuri îndepărtate în căutarea unor creaturi fantastice, Newt sosește la New York unde pierderea prețioaselor sale animale îl aruncă într-un val imprevizibil de întâmplări, care amenință să dea în vileag comunitatea vrăjitorilor, inteligent camuflată printre Nu-Magi.
El ajunge la New York din Anglia cu o valiză plină de creaturi fantastice, pe care le-a strâns din întreaga lume de-a lungul călătoriilor sale. Fără să vrea schimbă prețioasa valiză cu cea lui Jacob Kowalski.
”Newt Scamander spune o drăguță poveste, fixată pe creaturi magice, dar prezentate ca ființe umane”. Pelicula urmărește aventurilor magilor adulți, care caută să-și construiască identitatea lor. O peliculă de o extraordinară libertate creativă.
Regizorul David Yates și JK Rowling (care debutează ca scenograf) reușesc să sugereze romantismul unei epoci trecute, acela al New York-ului la începutul splendorii sale, care apare ca un loc magic.
Din talentata distribuție care i s-a alăturat actorului premiat cu Oscar, Eddie Redmayne, fac parte și Katherine Waterston (care rămâne cantonată în monodimensionalitatea personajului său), Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Samantha Morton, Jon Voight, Carmen Ejogo și Colin Farrell.
În spatele camerelor de filmat s-a reunit o serie de „absolvenți” ai francizei Harry Potter, inclusiv scenograful Stuart Craig. Pe parcursul celor opt filme din franciză, Craig a reușit să dea viață viziunii lui Rowling referitoare la lumea vrăjitorilor, cel mai notabil element fiind probabil Castelul Hogwarts, a cărui siluetă a devenit la fel de ușor de recunoscut precum cele ale personajelor care locuiau acolo. Pentru acest film, Craig a creat o altă instituție din lumea vrăjitorilor – cartierul general al MACUSA (Congresul Vrăjitorilor din Statele Unite ale Americii). Cu toate acestea, majoritatea conceptelor sale și-au avut rădăcina în mediul Nu-Magilor din New York-ul anului 1926, care a fost efectiv construit de la zero în studiourile Leavesden ale Warner Bros. Unele scene au fost de asemenea filmate în locaţii din Liverpool.
Scenograful a reușit de minune să facă o distincție între diversele clase sociale: săraci, burghezi și bogați, în așa fel încât fiecare personaj să aibă un stil unic și inconfundabil pe linia modei epocii. Ba, mai mult, au reconstruit un New York al anilor 1920 după cercetări fotografice, arhitectonice și istorice.
S-au folosit nenumărate efecte speciale, în cele mai mici detalii. Printre creatorii filmului se află și autoarea costumelor, Colleen Atwood, învingătoare a trei Premii Oscar.
Meryl Streep este legendara ,,Florence”
”A cânta fără talent poate fi amuzant”. Regizorul Stephen Frears, Meryl Streep și Hugh Grant fac echipă pentru prima oară în pelicula Florence, o comedie fină, caldă și plină de inspirație despre dragoste, muzică și îndeplinirea viselor. Filmul Florence prezintă incredibila poveste adevărată a unei excentrice moştenitoare americane, al cărei singur scop în viaţă este acela de a deveni o soprană celebră. Din punctul ei de vedere are o voce absolut minunată, deşi nimeni altcineva nu pare să îi împărtăşească opinia. Partenerul şi managerul ei Clair Bayfield (Hugh Grant), un actor diplomat englez, este singurul care face tot posibilul pentru a o proteja de crudul adevăr şi de ridicol.
Tocmai grozava prăpastie dintre încrederea în sine a lui Florence Foster Jenkins și insuccesele sale înfiorătoare în calitate de cântăreață a fost elementul care l-a atras imediat pe scenaristul Nicholas Martin. „Am ascultat o piesă pe Youtube,” spune scenaristul. „Am fost uimit de sinceritatea vocii ei și mi s-a părut ceva foarte emoționant, amuzant și trist în același timp. Mă tot întorceam la piesă și o reascultam, dorindu-mi să aflu mai multe despre viața ei. Și atunci mi-am dat seama că povestea periplului său către scena de la Carnegie Hall ar putea fi un musical fascinant.”
„Florence a reprezentat un personaj foarte important în lumea artei și a muzicii din New York în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ea dona foarte mulți bani pentru a sprijini artele, ceea ce includea aprovizionarea copiilor defavorizați cu instrumente muzicale,” explică Martin. De asemenea, ea a introdus în lumea muzicii o mulțime de oameni foarte înstăriți și i-a convins să contribuie financiar pentru a sprijini muzica din oraș. Florence a oferit 1000 de bilete pentru concertul său de la Carnegie Hall veteranilor de război, iar mulți dintre ei s-au distrat acolo mai bine ca niciodată. Se pare că ei aproape c-au murit de râs în acea seară, într-atât li s-a părut de genială și bizară! Dar știa oare Florence cum suna vocea ei de fapt? Asta va trebuie să decidă publicul.
Întreaga şaradă este pe cale să se destrame în momentul în care Florence decide să organizeze un concert cu public numeros la celebra Carnegie Hall.
„Personajele Florence şi Bayfield sunt ridicole, groteşti, dar împreună funcţionează. Bayfield este un actor falit, aşa că găseşte o modalitate de a trăi comod, iar ea are alături un bărbat care o iubeşte şi are grijă de ea. Ce altceva şi-ar putea dori?”, explică regizorul.
O poveste excepţională plină de emoţie, umor şi muzică, drama Florence este distribuită de Freeman Entertainment.
Premiată de trei ori cu Oscar, interpretă de un excepţional talent în producţiile unor regizori ca Fred Zinnemann, Woody Allen, Sydney Pollack, Robert Zemeckis şi Clint Eastwood, Meryl Streep este una dintre cele mai iubite actriţe ale celei de a şaptea arte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu