Filmul crimei de la Brăila: Ucisă în doar 33 de secunde. Asasinul și-a schimbat hainele de două ori. Anchetatorii: Este posibil să o fi omorât la comandă

Sursa foto: Captura video
Sursa foto: Captura video

La patru zile după uciderea medicului stomatolog Marina Gavril, autoritățile l-au capturat pe principalul suspect, Maricel Mihai, cu un trecut infracțional bogat în Germania și Franța. Anchetatorii au refăcut filmul crimei, totul fiind pare-se premeditat sau "la comandă".

La patru zile după uciderea medicului stomatolog Marina Gavril, găsită în cabinetul său cu trei lovituri de cuțit în zona gâtului, autoritățile au reușit să prindă principalul suspect. Este vorba despre un brăilean cu un trecut infracțional bogat în Germania și Franța, incluzând furturi cu violență și uz de armă. Acesta fusese eliberat condiționat în urmă cu jumătate de an, pe 24 martie, potrivit debraila.ro.

Anchetatorii au adunat probe biologice și alte dovezi care îl indică pe Maricel Mihai, în vârstă de 39 de ani, drept autorul oribilei crime. De-a lungul anilor, individul și-a schimbat de mai multe ori numele de familie, folosind și numele Măcelaru și Stănescu.

Individul locuia în apropierea cabinetului doctoriței Gavril și se pare că și-a planificat fapta cu mare atenție. Până acum, mobilul crimei nu a fost clarificat, cercetările concentrându-se în principal pe acest aspect: de ce a ucis-o?

Crimă cu premeditare sau omor la comandă

Pe 16 iulie, Maricel Mihai s-a deplasat inițial la Galați, de unde a luat un taxi pentru a se întoarce în Brăila. Însă, înainte de a merge la cabinetul medical, și-a schimbat hainele pe care le purtase în orașul vecin.

La ora 16:15, suspectul, îmbrăcat în alte haine față de cele purtate în taxi, a deschis ușa cabinetului doctoriței Gavril. A intrat și a ieșit rapid, în doar două-trei secunde. După aproximativ două minute, s-a întors și a intrat din nou.

Bărbatul a stat exact 33 de secunde în interior, timp în care a ucis-o pe Marina Gavril cu trei lovituri de cuțit. Arma crimei nu a fost găsită încă, la fel și telefonul femeii. Despre bani sau alte bunuri de valoare nu se poate vorbi, deoarece nu există date clare privind inventarul cabinetului înainte de omor.

S-a schimbat din nou de haine după ce a părăsit locul faptei – undeva în zona Gării CFR, pe cele purtate în timpul crimei aruncându-le într-un tomberon - locul în care au și fost găsite de anchetatori, inclusiv încălțămintea acestuia.

Referitor la ipoteza unui omor la comandă, vehiculată în ultimele zile pe rețelele de socializare, procurorul de caz a declarat: "Luăm în calcul și această ipoteză, dar nu am probat-o”. Totodată, Ionel Gîlcă a subliniat că nu există dovezi care să sugereze că Marina Gavril și soțul ei aveau probleme financiare, răspunzând astfel unei întrebări din partea jurnaliștilor legată de o presupusă datorie la cămătari.

Cadavrul doctoriței, găsit după 5 ore

Cadavrul doctoriței Gavril a rămas în cabinet, într-o încăpere unde se aflau instrumentele medicale, de la ora 16:17 până puțin după ora 21:00, când soțul acesteia, și el medic stomatolog, a sunat la 112. În tot acest timp, Marina Gavril nu avea programări.

Îngrijorat că soția nu răspundea la telefon, soțul a trimis-o pe femeia de serviciu la cabinet. Aceasta a făcut descoperirea șocantă și l-a anunțat imediat pe soț.

În fața anchetatorilor, bărbatul nu a recunoscut fapta, dar procurorii au adunat suficiente probe pentru a-l reține pentru 24 de ore. Astăzi, acesta va fi prezentat în fața unui judecător, cu solicitarea de a-i prelungi reținerea pentru următoarele 30 de zile. În fața jurnaliștilor, suspectul a negat orice implicare în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel