Filmul în care Sebastian Stan îl joacă pe Trump, criticat dur de fostul lider de la Casa Albă. Premiera din SUA, cu o lună înainte de alegeri /video

FOTO: REUTERS/Stephane Mahe REFILE
FOTO: REUTERS/Stephane Mahe REFILE

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din Statele Unite se apropie, tensiunile cresc odată cu lansarea unui nou film biografic despre Donald Trump, intitulat „The Apprentice”.

Filmul, regizat de Ali Abbasi, va fi lansat pe 11 octombrie, la scurt timp după ce a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes, și va fi distribuit în SUA de Briarcliff Entertainment.

Filmul oferă o privire detaliată asupra vieții lui Trump în anii '80, explorând relația acestuia cu mentorul său, Roy Cohn, interpretat de Jeremy Strong, cunoscut pentru rolul său în serialul „Succession”. Trump este portretizat de Sebastian Stan, în timp ce Maria Bakalova o joacă pe Ivana Trump, prima soție a fostului președinte american.

Unul dintre cele mai controversate aspecte ale filmului este o scenă care îl prezintă pe Trump comițând un act de violență împotriva Ivanei. Acest episod a provocat reacții vehemente din partea echipei lui Trump, care a emis o scrisoare către producătorii filmului, acuzându-i de defăimare. În timpul divorțului lor din 1990, Ivana Trump a adus acuzații similare, pe care ulterior le-a retras, iar Donald Trump a negat întotdeauna toate acuzațiile de hărțuire și agresiune sexuală.

Abbasi, regizorul filmului, a comentat criticile primite din partea campaniei lui Trump, afirmând: „Nu cred că Trump ar fi complet ostil față de acest film. În mod ciudat, cred că ar fi mai degrabă intrigat decât ofensat. E un om căruia îi place să fie în centrul atenției, indiferent de context.”

Sebastian Stan, actorul român care îl interpretează pe Trump, a subliniat dificultatea de a-l portretiza pe fostul președinte, având în vedere controversele și complexitatea personajului: „Donald Trump este un om cu multe fațete, și nu este ușor să capturezi esența unui astfel de personaj, mai ales când fiecare gest sau cuvânt poate fi interpretat politic.”

Imagini din timpul filmărilor, cu Sebastian Stan interpretându-l pe Donald Trump:

Youtube video image

Jeremy Strong, care îl joacă pe Roy Cohn, a adăugat: „Am încercat să înțelegem nu doar cine era Trump atunci, ci și ce fel de influență a avut Cohn asupra lui. Cohn a fost un mentor, dar și un om foarte controversat, iar dinamica dintre ei este esențială pentru a înțelege ascensiunea lui Trump.”

Controversele legate de film au atins și aspecte legate de producția acestuia. Un finanțator important, cunoscut pentru sprijinul său pro-Trump, s-a retras din proiect din cauza modului în care fostul președinte a fost portretizat. „Am pierdut finanțare semnificativă din cauza acestor diferențe de viziune”, a recunoscut Abbasi. „Dar credem cu tărie în filmul nostru și am continuat să lucrăm pentru a-l aduce în fața publicului.”

Campania lui Trump a fost rapidă în a condamna filmul, considerându-l o tentativă de a discredita candidatul chiar înainte de alegeri. Un purtător de cuvânt al campaniei a declarat că filmul „nu este altceva decât o lovitură politică murdară, menită să distragă atenția publicului de la adevăratele probleme cu care se confruntă America”.

„The Apprentice” va debuta în cinematografe la doar câteva zile înainte de cea de-a doua dezbatere prezidențială, iar impactul său asupra electoratului rămâne de văzut. Într-un an electoral deja tensionat, filmul adaugă un nou strat de complexitate în percepția publicului asupra uneia dintre cele mai polarizante figuri politice din istoria recentă a Statelor Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel