Poliţiştii au ieşit cu radarele prin Bucureşti

Foto: DGPMB
Foto: DGPMB

Acțiune a Poliției Capitalei pentru combaterea conducerii autovehiculelor cu viteză excesivă.

În acest weekend colegii noștri de la Brigada Rutieră au acționat pe arterele cu risc rutier ridicat din municipiul București pentru a preveni accidentele de circulație care s-au produs din cauza nerespectării regimului legal de viteză.În urma activităților de control desfășurate au fost aplicate 818 sancțiuni contraventionale, pentru încălcarea regimului legal de viteză, în valoare de peste 430.000 de lei.

De asemenea, au fost reținute 24 permise conducere, pentru depășirea regimul legal de viteză cu peste 50 km/h.

Exemplu:

1. Un bărbat în vârsta de 32 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 1 cu viteza de 141 de km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză era de 50km/h. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile. Brigada Rutieră acționează permanent în scopul diminuării nivelului de victimizare în rândul participanților la trafic prin accidente circulație și creșterea siguranței rutiere pe drumurile publice din muncipiului București, informează Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

***

"În liniștea nopții un scârțâit de roți și o lovitură puternică. O mașină întoarce pe linia continuă distrugând unul dintre stâlpii ce delimitează sensurile de circulație si gonește pe-o stradă din Sectorul 5.O patrulă de polițiști de la Secția 19 pornește în urmărirea autoturismului cu semnalele acustice și luminoase aprinse.Văzând că șoferul nu are nicio intenție să oprească, polițiștii execută câteva focuri de avertisment.

Un tânăr de 28 de ani băut și fără permis de conducere a fost reținut", relatează poliţiştii de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Titi Aur, două sfaturi CRUCIALE. Cum ne ferim de teribilişti în trafic

Titi Aur, expert în conducere defensivă, a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS cum ne putem feri de şoferii agresivi sau teribilişti în trafic.

"Ce trebuie să facem noi, ceilalţi, care suntem puşi în situaţia de a interacţiona cu un astfel de şofer, care într-un fel sau altul ne agresează? Ei pot sta prea aproape de noi în spate, pot frâna brusc în faţa noastră, pot face slalom printre maşini, pot face diferite gesturi, flashuri să ne dăm la o parte. În primul rând, trebuie să nu răspundem sub nicio formă la agresiune. Ne facem că nu îl vedem. Ne dăm la o parte din faţa lui, dar nu răspundem agresiunii. Dacă ce face acel şofer e trecut de anumite limite, atunci sunăm la 112 şi anunţăm că este un pericol pe şosea şi explicăm ce face. Dacă mai şi loveşte ceva, o maşină, o bordură, un parapet, cu atât mai mult trebuie să anunţăm cât mai repede autorităţile. Să dăm numărul maşinii, culoarea, dar şi câte persoane sunt în maşină, pentru că autorităţile ştiu să reacţioneze şi în funcţie de câţi oameni sunt în maşină. 

În al doilea rând, ne îndepărtăm de pericolul respectiv. Frânăm, oprim, în funcţie de situaţie", a explicat Titi Aur pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel