Finala EURO 2020, Anglia - Italia, va fi arbitrată de olandezul Kuipers

Arbitrul Bjorn Kuipers este central la finala EURO 2020.

Arbitrul olandez Bjorn Kuipers va fi centralul partidei Anglia - Italia, de duminică seara de pe Wembley, finala turneului EURO 2020, a anunţat joi UEFA, potrivit Agerpres.

Kuipers va fi ajutat la cele două linii de conaţionalii săi Sander van Roekel si Erwin Zeinstra, arbitru de rezervă va fi spaniolul Carlos del Cerro Grande, iar arbitri VAR au fost numiţi germanii Bastian Dankertt, Christian Gittelmann şi Marco Fritz, precum şi olandezul Pol van Boekel.

Conform sursei citate, Kuipers va fi primul olandez care arbitrează o finală de EURO. La turneul final din acest an, Kuipers a arbitrat două meciuri din grupe, Danemarca - Belgia şi Slovacia - Spania, dar şi un sfert de finală, între Republica Cehă şi Danemarca. Olandezul a mai fluierat în două finale ale Europa League şi una din Liga Campionilor, şi a făcut parte din brigăzile de arbitri care au oficiat la EURO 2012 şi 2016 şi la ultimele două Cupe Mondiale.

UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva Angliei după meciul cu Danemarca

UEFA a anunţat joi deschiderea unei proceduri disciplinare împotriva Angliei cu privire la utilizarea de lasere şi fumigene de către suporterii săi, precum şi tulburări în timpul intonării imnului danez, în timpul semifinalei EURO 2020, de pe Wembley, de miercuri seara, împotriva Danemarcei, scrie AFP. Cazul va fi examinat de organul de control, etică şi disciplină al organismului de conducere al fotbalului european la o dată nespecificată.

Într-un comunicat de presă, UEFA menţionează că fanii Three Lions au folosit raze laser, au aprins torţe şi au fluierat la intonarea imnului danez, încălcând regulamentele în vigoare. Selecţionata de fotbal a Angliei s-a calificat în finala EURO 2020, în urma victoriei reuşite în faţa Danemarcei, cu scorul de 2-1 (1-1, 1-1), după prelungiri, miercuri seara, pe stadionul londonez Wembley, în a doua semifinală a competiţiei. Anglia va întâlni Italia în prima sa finală la EURO şi a doua din istorie, după ce a cucerit titlul mondial în 1966. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel