Finala Ligii de diamant, la Zurich în 2020 şi 2021

Finala Ligii de diamant, disputată până în prezent la Zurich şi Bruxelles la date diferite, va avea loc la Zurich în 2020 şi 2021, a anunţat, luni, Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF), citată de AFP.

Trecerea la o singură finală a fost deja anunţată în luna martie de IAAF şi se înscrie în cadrul unei reforme globale a principalului circuit atletic începând din 2020, în principal cu mai puţine reuniuni şi mai puţine probe, dar ansamblul de schimbări pentru următoarele sezoane va fi dezvăluit în septembrie şi octombrie.

Alegerea pentru 2020 şi 2021 a oraşului Zurich, care împărţea organizarea finalei cu Bruxelles, a fost dictată în special de lucrări de renovare care urmează să fie întreprinse pe stadionul Roi-Baudoin.

Conform schemei prezentate în martie de IAAF, Liga de diamant ar trebui să suprime începând din 2020 o reuniune (în prezent sunt 14, din care două finale) pentru a ajunge la 12 reuniuni şi o finală, urmând să propună o competiţie pe săptămână. Circuitul mondial are în vedere, de asemenea, reducerea numărului de probe ca să se ajungă la 24 (12 la masculin, 12 la feminin) faţă de formula actuală de 32, eliminând în special proba de 5000 m, masculin şi feminin.

Reuniunile vor fi, de asemenea, reduse la o oră şi 30 minute în loc de două ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel