Finale la bârnă și sol. Programul de astăzi al sportivilor români la Jocurile Olimpice. Sabrina Maneca Voinea, locul 8 într-o finală cu multe ratări

Astăzi au loc finalele de la bârnă și sol. De asemenea, are loc și debutul întrecerilor la lupte la Jocurile Olimpice de la Paris.

Gimnastică artistică: Sabrina Maneca Voinea, ratare în finala de la bârnă și locul 8.

Gimnasta Sabrina Maneca Voinea a obținut nota 11.733 în finala de la bârnă la Jocurile Olimpice Paris 2024 și a închieat pe locul 8.

Cinci din primele șapte finaliste au căzut de pe aparat, inclusiv americanca Simone Biles, campioana olimpică pe echipe, care a luat 13.100.

FOTO: captură video @Eurosport

Italianca Alice D'Amato este campioana olimpică la bârnă, cu 14.366, podiumul fiind completat de Zhou Yaqui (China), cu 14.100 și Manila Esposito (Italia), cu 14.000.

Sabrina Maneca Voinea va concura și în finala de la sol, unde va evolua și Ana Maria Bărbosu.

Atletism: Andrea Miklos, în semifinalele probei de 400 m

Atleta română Andrea Miklos s-a calificat, luni, în semifinalele probei de 400 m din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, cu al 15-lea timp din serii.

Miklos s-a clasat a treia în prima serie cu timpul de 50 sec 54/100 (Personal Best), al 15-lea timp din cele şase serii disputate.

Cei mai buni timpi au fost obţinuţi de Marileidy Paulino (Republica Dominicană) - 49 sec 42/100, Amber Anning (Marea Britanie) - 49 sec 68/100 şi de Eid Salva Naser (Bahrain) - 49 sec 91/100.

”Cel mai greu din cursă cred că sunt emoțiile din aceste calificări. E prima oară când alerg într-o ediție olimpică la individual și nimic nu se compară cu asta. Avem 80.000 de spectatori în tribune care urlă, aclamă, ceea ce este extraordinar, dar îți pierzi puțin concentrarea.

În ultima perioadă însă m-am pregătit pentru momentul ăsta și sunt pregătită să alerg în finală. Pot spune că sunt pregătită să mă lupt cu tot ce am eu pentru a obține finala aceea, dar știu că n-o să fiu ușor. La edițiile anterioare eram micuță, dar acum, la 25 de ani am experiență și consider că a venit momentul meu”, a spus Andrea Miklos, fericită după cursă, notează COSR pe pagina de Facebook.

Semifinalele probei de 400 m feminin sunt prevăzute în data de 7 august (ora 21:45).

Șase sporturi în care vor concura sportivii români la JO

Sportivii români vor evolua, astăzi, la Jocurile Olimpice de la Paris, la șase sporturi, atletism, gimnastică artistică, lupte, polo, tenis de masă și yachting.

Se remarcă finalele de la bârnă și sol, precum și debutul întrecerilor la lupte.

Programul sportivilor, conform Agerpres:

Atletism

12:35 aruncarea discului - masculin - calificări Grupa B: Alin Alexandru Firfirică
12:55 400 m feminin - turul I: Andrea Miklos

Gimnastică artistică

13:38 bârnă - feminin - finala: Sabrina Maneca Voinea
15:23 sol - feminin - finala: Sabrina Maneca Voinea, Ana Maria Bărbosu

Lupte


16:00 cat. 60 kg, greco-romane masculin - calificări: Răzvan Arnăut
16:00 cat. 130 kg, greco-romane masculin - calificări: Alin Alexuc-Ciurariu
22:00 cat. 60 kg, greco-romane masculin - semifinale: Răzvan Arnăut (dacă se califică)
22:00 cat. 130 kg, greco-romane masculin - calificări: Alin Alexuc-Ciurariu (dacă se califică)

Polo pe apă


22:40 România - Muntenegru (Grupa A, masculin)

Tenis de masă


11:00 echipe masculin, feminin - optimi: România - India

Yachting

13:15 Dinghy feminin: Ebru Bolat.

România, pe locul 13 în clasamentul pe medalii

Delegația Statelor Unite este noul lider în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, după întrecerile de duminică, a noua zi oficială de competiții, în timp ce România a coborât un loc și se află pe 13.

Americanii totalizează 19 medalii de aur, 26 de argint și 26 de bronz, fiind urmați de China (19-15-11) și de Franța (12-14-18) etc.

România are șapte medalii, trei de aur, trei de argint și una de bronz. Aur au câștigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin și echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș, Victoria Ștefania Petreanu), argintul a fost obținut de Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie ușoară, iar bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel