Finale la săritura în lungime și kaiac. Programul de astăzi al sportivilor români la Jocurile Olimpice

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Astăzi sunt programate finale la săritura în lungime (feminin) și canoe 2 (masculin). De asemenea, are loc și debutul întrecerilor la gimnastică ritmică.

Gimnastică ritmică: Annaliese Drăgan, locul 17 în calificările de la individual compus după primele două rotații

Sportiva română Annaliese Drăgan ocupă locul 17 în calificările de la individual compus în concursul de gimnastică ritmică, joi, la Jocurile Olimpice de la Paris, după primele două rotații.

Drăgan (18 ani), debutantă la Jocurile Olimpice, a primit 27,200 puncte (a 23-a) la cerc și 30,550 puncte (a 19-a) la minge, totalizând 57,750 puncte, cu care ocupă locul 17 din 24 de gimnaste.

Lider este italianca Sofia Raffaeli, cu 70,150 puncte.

Doar primele zece se vor califica în finala de la individual compus, care va avea loc vineri (15:30).

În rotația a treia, Annaliese Drăgan va evolua la măciuci, iar în rotația a patra, la panglică.

Gimnastică ritmică: Annaliese Drăgan a început bine calificările  la individual compus

Annaliese Drăgan a obținut nota 27.200 în proba cu cercul, din cadrul calificărilor la individual compus de la Jocurile Olimpice Paris 2024. În a doua rotație, românca va evolua a 16-a, la minge.

FOTO: captura Eurosport

Caiac-canoe: Sprîncean și Nuță au ratat calificarea în Finala A

Sportivii români Ilie Sprîncean și Oleg Nuță au ratat calificarea în Finala A a probei de canoe dublu masculin pe 500 de metri, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce au încheiat pe ultimul loc, cinci, în a doua semifinală.

Sprîncean și Nuță au fost înregistrați cu timpul de 1 min 43 sec 42/100, în condițiile în care primele patru echipaje s-au calificat în Finala A. Canoiștii români au fost depășiți pe ultimii zeci de metri de cehii Petr și Martin Fuksa (1:42.69), astfel că vor evolua în Finala B.


FOTO: captura Eurosport

De remarcat că românii, medaliați cu bronz la Mondialele de anul trecut, au avut un timp net mai bun în sferturile desfășurate marți - 1 min 40 sec 00/100.

Finalele vor avea loc tot joi, Finala B la ora 14:20, iar Finala A la 14:30.

România nu a mai obținut o medalie olimpică la kaiac-canoe de la Sydney, din 2000, când Florin Popescu și Mitică Pricop câștigau două medalii la canoe dublu, aur la 1.000 metri și bronz la 500 metri.

Lupte: Andreea Ana, învinsă în recalificările categoriei 53 kg

Luptătoarea română Andreea Beatrice Ana a fost învinsă de sportiva nord-coreeană Hyo Gyong Choe, joi, în recalificările categoriei 53 kg, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Ana (23 ani), care la JO de la Tokyo a ocupat locul 16, a fost dominată de Choe, care s-a impus categoric, cu 11-0.

Andreea Beatrice Ana, triplă campioană europeană la cat. 55 kg, trecuse în optimi de Mariana Drăguțan (Republica Moldova), dar a fost învinsă în optimi de Lucia Yamileth Yepez Guzman (Ecuador).

Cum sud-americanca s-a calificat în finală, Ana a mai primit o șansă, în recalificări. Choe se va lupta acum pentru medalia de bronz cu germanca Annika Wendle, iar Yepez Guzman o va întâlni în finală pe pe japoneza Akari Fujinami, dublă campioană mondială.

Alte două reprezentante ale luptelor românești vor evolua la Paris, Kriszta Tunde Incze (cat. 62 kg) și Cătălina Axente (cat. 76 kg).

România a obținut ultima sa medalie olimpică la lupte în 2016, la Rio, prin sportivul de origine rusă Albert Saritov (cat. 97 kg, lupte libere).

Programul zilei la JO

Sportivii români vor evolua, joi, la Jocurile Olimpice de la Paris, la patru sporturi, atletism, gimnastică ritmică, kaiac-canoe și lupte.

Programul sportivilor, conform Agerpres:

Atletism


21:00 săritura în lungime - feminin - finala: Alina Rotaru-Kottmann

Gimnastică ritmică


11:00 individual compus - calificări - prima parte: Annaliese Drăgan

Kaiac-canoe sprint


12:30 canoe-2 masculin - 500 m - semifinale: Ilie Sprîncean/Oleg Nuță
14:20 canoe-2 masculin - 500 m - finale: Ilie Sprîncean/Oleg Nuță

Lupte


12:00 categoria 53 kg, feminin - recalificări: Andreea Beatrice Ana - Hyo Gyong Choe
21:50 categoria 53 kg, feminin - meci pentru bronz: Andreea Beatrice Ana - Annika Wendle (dacă se califică).

România, urcare în clasamentul pe medalii

Delegația României are opt medalii la JO 2024, trei de aur, patru de argint și una de bronz. Aur au câștigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin și echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș, Victoria Ștefania Petreanu), argintul a fost obținut de Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie ușoară, precum și de halterofila Mihaela Cambei la cat. 49 kg, iar bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber.

În urma succesului halterofilei Mihaela Cambei, România, cu 8 medalii, a urcat pe locul 14 în clasamentul pe medalii.

Delegația SUA este în continuare lider în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, după întrecerile de miercuri, a 12-a zi oficială de competiții. Americanii totalizează 27 de medalii de aur, 35 de argint și 32 de bronz, fiind urmați de China (25-23-17) și de Australia (18-12-11) 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel