EXCLUSIV  FINANȚARE mass-media România. Plan REVOLUȚIONAR, discuție cu un expert UE

Toată lumea vrea știri de calitate pe Internet, dar nimeni nu dorește să scoată efectiv bani de pe cardul bancar pentru a le putea accesa. Au fost unele ziare online care au încercat să se finanțeze în acest mod, dar au eșuat după o scurtă perioadă.

 

În interviul cu prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, expert al Uniunii Europene pentru dezvoltarea unei strategii împotriva fake news-ului, jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre un plan privind finanțarea mass-media pentru că nu se poate gratis să ai știri de calitate, iar chestiunea cu oamenii care vor plăti pentru a citi știri este o fantezie. Așadar, dacă ai nevoie de presă, de democrație, trebuie finanțare. Și cine sunt vectorii mass-media? Firmele de Internet. Ideea este ca 1% din tot ce înseamnă venituri din Internet să meargă spre finanțarea presei democratice din mediul online.

Propunere pentru expertul UE

"Vin cu următoarea propunere: Instituțiile media care doresc vin și se înscriu la un fel de 'CNA' al Internetului. Acest 'CNA' extrage venituri de la furnizorii de cablu și de Internet pentru că ei fac profit datorită faptului că există Internet. Să se pună o taxă, iar veniturile respective să fie împărțite în funcție de numărul de accesări celor care se înscriu la acest 'CNA' al Internetului, adică celor care respectă niște reguli. În acel fel se poate realiza o concentrare, o triere. Furnizorii de Internet nu vor fi prea încântați să dea 1% din cât încasează, dar fără plată nu poți cere calitate. Publicul nu este dispus să plătească un abonament. Au mai fost încercări, dar au eșuat", a zis Val Vâlcu. 

Prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu a spus că și la Washington Post, abonamentul costa 1 dolar și nu se înghesuia lumea să îl cumpere. 

"Vă mulțumesc pentru această propunere pentru că pică foarte bine pe o credință a mea", a mai spus profesoara, la interviurile DC News, care a precizat că acest plan este bun.

Iată răspunsul integral:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel